Recents in Beach

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για την 1η συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

 


Η 1η συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου επιβεβαίωσε τη σύμπλευση όλων των άλλων παρατάξεων και το γεγονός ότι μοναδική αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι οι αγώνες του λαού της περιοχής. Αυτούς τους αγώνες στηρίζουμε, σε αυτούς πρωτοστατούμε και αυτές τις διεκδικήσεις παλεύουμε, κάνοντας πράξη την προεκλογική μας δέσμευση να είμαστε τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του λαού μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι τροχονόμοι επιχειρηματικών συμφερόντων. 

Η παράταξη του κυρίου Μέτιου (ΝΔ) απούσα για «να δώσει πίστωση χρόνου στη νέα διοίκηση» όπως ισχυρίστηκε. Απούσα και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, δεν βρήκε ούτε ένα θέμα να βάλει στη συζήτηση. Κανένα θέμα και από τους υπόλοιπους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης Τοψίδη. Βολικό καυγά με την περιφερειακή αρχή έστησε ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και τις μεγάλες ανάγκες του λαού της περιοχής. Τόση λογοδοσία!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», χωρίς να καλλιεργεί αυταπάτες περί «δημόσιας λογοδοσίας» με το νέο αυτό τρόπο λειτουργίας δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, τη στιγμή που η συνεδρίαση αυτή αποκλείει τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, αξιοποίησε τη δυνατότητα που είχε (μία και μοναδική εισαγωγή θέματος) για να αναδείξει τα προβλήματα των πυρόπληκτων περιοχών σε Έβρο, Ροδόπη και Νέστο, τις πραγματικές στοχεύσεις του «σχεδίου για την ανασυγκρότηση του Έβρου». 

Υπογραμμίσαμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής για τις μεγάλες καθυστερήσεις σε έργα και υποδομές που έχει ανάγκη ο λαός και η περιοχή για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία ώστε να μην ξαναζήσουμε το έγκλημα της Δαδιάς, για να μην κινδυνεύσουν ζωές, καλλιέργειες και υποδομές στην πρώτη μεγάλη νεροποντή. Μεταφέραμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των πυρόπληκτων για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν, για μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους. Αναδείξαμε ότι πίσω από τα μεγάλα λόγια για την «ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της περιοχής» κρύβεται η πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και της Περιφέρειας που βλέπουν «ευκαιρίες για μπίζνες στα καμένα», για να τρίβουν τα χέρια τους τα κοράκια των ΑΠΕ, οι κατασκευαστικοί και ενεργειακοί όμιλοι.

Η διοίκηση της Περιφέρειας αναμάσησε απαντήσεις και κούφιες υποσχέσεις που έχει ξαναδώσει: για τα ψίχουλα που δήθεν διεκδικεί από το κεντρικό κράτος. Για τα έργα που υλοποιεί από το ελλιπές και αποσπασματικό Τεχνικό Πρόγραμμα της προηγούμενης διοίκησης από την οποία κατά τα άλλα … την χώριζε άβυσσος. Έργα που προχωράνε αφού φέρνουν κέρδη στους εργολάβους αλλά αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό συγκριτικά με τα απαραίτητα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, στη βάση ενός συνεκτικού επιστημονικού σχεδίου, που θα θέτει ως προτεραιότητα την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος.

Χαρακτηριστική των προτεραιοτήτων που έχει θέσει και η σημερινή διοίκηση είναι η δέσμευση ότι σε λίγες μέρες θα δοθούν στους μελισσοκόμους οι μελισσοτροφές … 10 κιλά ανά κυψέλη και 6 μήνες μετά. Όπως σωστά σχολιάζουν οι μελισσοκομικοί σύλλογοι της περιοχής «πολύ λίγα και πολύ αργά»!      

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν δίνει καμία «πίστωση χρόνου» στη νέα διοίκηση, η οποία άλλωστε από την πρώτη μέρα φανέρωσε πως θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση με τις προηγούμενες διοικήσεις. Γιατί τα προβλήματα του λαού δεν παίρνουν από … πίστωση χρόνου, είναι εκρηκτικά και επιζητούν άμεσες λύσεις και όχι στη «δευτέρα παρουσία» της καπιταλιστικής ανάπτυξης που του τάζουν τα κόμματα και οι παρατάξεις του κατεστημένου. Για αυτό καταθέτουμε και θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στην υπόθεση της μεγάλης λαϊκής αντεπίθεσης. Όπως πράξαμε για την επιτυχία των συγκλονιστικών απεργιακών συγκεντρώσεων στις 28 Φλεβάρη. Όπως θα κάνουμε μπροστά στις νέες απεργιακές μάχες στις 17 Απρίλη, την 1η Μάη, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα.

Γιατί τελικά στους δρόμους του αγώνα γίνεται η πραγματική λογοδοσία. Εκεί που κρίνεται το δίκιο!  


 

2/3/2024

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ


Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΛΑΔΗΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">