Recents in Beach

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο 1ο κοιμητήριο Αθηνών - Τον αποχαιρέτησαν με Ποντιακή Λύρα - Αύριο η εξόδιος ακολουθία και η ταφή στο Αετοχώρι (ΦΩΤΟ)

 




Ο  πρώτος  αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη έγινε στο 1ο κοιμητήριο Αθηνών 


Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Βασίλης Ασημακόπουλος, ήταν αυτός που έκανε τον επικήδειο  στον εκλιπόντα πολιτικό, διανοούμενο, συγγραφέα. Αύριο στις 11 π.μ. θα γίνει η κηδεία του στην γενέτειρα του, στο Αετοχώρι της Αλεξανδρούπολης.

 Στην τελετή παρευρέθηκαν φίλοι του Μιχάλη , σύντροφοι του, πολλοί σύλλογοι ποντίων από όλη την Ελλάδα , εκπρόσωποι λαών της Ανατολίας, για τους οποίους  ο εκλιπών είχε κάνει αγώνες για την αυτοδιάθεση τους. Ήταν εκπρόσωπος των Ασσυρίων , των Κούρδων και κάποιος έφερε χώμα από τον Πόντο μαζί με εικόνα της Παναγίας  Σουμελά που θα συνοδεύσουν τον  Μιχαλή στο μεγάλο ταξίδι. 



Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Στέφανος Τζουμάκας ήταν εκεί και δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση του για τον χαμό του συντρόφου με τον οποίο έκαναν τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του ΠΑΣΟΚ , να θυμίσουμε ότι ο Μιχάλης ήταν από αυτούς που συνέγραψαν την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου του ΠΑΣΟΚ και ότι διέφυγε κατά την διάρκεια της χούντας στην Ιταλία όπου εντάχθηκε στο Π.Α.Κ. ( Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα).

Παραβρέθηκαν και αποχαιρέτησαν  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Νινα Κασιμάτη ήταν και  ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  Παύλος Χρηστίδης,ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κ.α.

Καλό ταξίδι Μιχάλη , η Ιστορία θα σε δικαιώσει 

Η οικογένεια του εκλιπόντος, αντί στεφάνων, ζήτησε να στηριχθεί η ανοικοδόμηση της εκκλησίας του χωριού του Μιχάλη Χαραλαμπίδη που υπέστη σοβαρότατες ζημιές στις πυρκαγιές του Έβρου.

Εικόνες από την κηδεία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη:

kideia_xaralampidi_1_2b8cf.jpgkideia_xaralampidi_2_f195b.jpgkideia_xaralampidi_3_86885.jpgkideia_xaralampidi_4_b92bd.jpgkideia_xaralampidi_5_b7658.jpgkideia_xaralampidi_6_6beb6.jpgkideia_xaralampidi_7_dea13.jpgkideia_xaralampidi_8_f77a5.jpgkideia_xaralampidi_9_e335c.jpgkideia_xaralampidi_10_abfab.jpgkideia_xaralampidi_11_2adeb.jpg

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

μιχαλησ χαραλαμπιδησ, βιογραφικο, ποιος ειναι

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951.

Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.

Διωκόμενος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας διέφυγε στην Ιταλία.

Μετά την πτώση της δικτατορίας συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Μόναχο τον Αύγουστο του 1974, ενώ διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 1977.

Το 1994, η Βουλή υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Λόγω διαφωνιών αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1999 και ίδρυσε τη «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση». Μετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2000, συγκεντρώνοντας 0,47% και 32.068 ψήφους και στις ευρωεκλογές του 2004, λαμβάνοντας ποσοστό 0,73%, με 44.541 ψήφους.

Στην εισήγησή του στο 2ο Παγκόσμιο Ποντιακό Συνέδριο, το 1988, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης είχε προτείνει τη δημιουργία μίας πόλης στα θρακικά παράλια με την ονομασία Ρωμανία και η περιφέρεια να ονομάζεται Θράκη – Ρωμανία.

Φωτογραφίες από το ideiseis

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">