Recents in Beach

Ο Μητσοτάκης, ο γάιδαρος και τα δόντια του.....


 Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να απουσίασε από τη Βουλή και τη συζήτηση σχετικά με το πόρισμα της πλειοψηφίας για το έγκλημα των Τεμπών (ενέργεια που ουσιαστικά αποτελεί ομολογία ενοχής), ωστόσο έδωσε το «παρών» στην τελετή παραλαβής των τριών νέων ελικοπτέρων Romeo MH-60R Seahawk του Πολεμικού Ναυτικού, που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου... 

Μετά το πέρας της τελετής, ο πρωθυπουργός, μιλώντας με διαπιστευμένους συντάκτες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επανέλαβε την πρόθεσή του να αποκτήσει δωρεάν η Ελλάδα τέσσερα «Πλοία Παράκτιας Μάχης» (Littoral Combat Ships/LCS) από τις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη κίνηση, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να τα αποσύρουν, μιας και έχουν καταγραφεί σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία τους και έχουν υψηλό λειτουργικό κόστος.

Μάλιστα, στον Κυρ. Μητσοτάκη τέθηκε σχετικό ερώτημα, με τον πρωθυπουργό να καταφεύγει σε γνωστή παροιμία, αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας: «Μας χαρίζουν έναν γάιδαρο και τον κοιτάζουμε στα δόντια», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι οι ΗΠΑ αποσύρουν τα LCS ενώ έχουν μόλις 10 ετών υπηρεσία στο αμερικανικό ναυτικό, καθώς υπήρχε πρόβλημα με τον άξονα μετάδοσης της κίνησης (που όπως λέγεται έχει λυθεί, αλλά και χωρίς να απαντάται το ερώτημα γιατί δεν τα κρατούν οι ίδιοι). Τις «παράκτιες μηχανότρατες», όπως αναφέρουν εξάλλου στελέχη του πολεμικού ναυτικού τα LCS, είχε απαξιώσει ο ίδιος ο αρχηγός του αμερικανικού ναυτικού (CNO), ναύαρχος Michael Gilday, κατά την κατάθεσή του στο Κογκρέσο, λέγοντας ότι αρνείται να καταβάλει «ένα επιπλέον δολάριο σε ένα σύστημα που δεν θα μπορούσε να εντοπίσει ένα υποβρύχιο υψηλής τεχνολογίας στο σημερινό περιβάλλον», ενώ είναι «τόσο θορυβώδες όσο ένα αεροπλανοφόρο»!

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απαντώντας πριν λίγο καιρό σε σχετική ερώτηση, εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με την απόκτηση των LCS. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, «χρειάζονται επιπρόσθετα συστήματα. Μελετάμε εάν μπορούμε να τους τα εγκαταστήσουμε. Έχουμε πει ότι αυτά τα πλοία μας ενδιαφέρουν, μόνον ως δωρεάν παραχώρηση. Και ως ενδιάμεση λύση μέχρι εμείς να καταλήξουμε στη φρεγάτα επόμενης γενιάς».

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">