Recents in Beach

Κοροϊδεύει υγειονομικούς, αγρότες, δικηγόρους...


 Περισσεύει η υποκρισία και από την τελευταία εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού προκαλώντας διάφορες ομάδες εργαζομένων αν όχι όλους τους πολίτες, αφού υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του εφαρμόζει «ένα πρόγραμμα με επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο η χώρα μας να γίνει πιο ευρωπαϊκή, πιο σύγχρονη, πιο ασφαλής και πιο δίκαιη»...

Παρά την κατακραυγή για τα απογευματινά, επί πληρωμή, χειρουργεία και τις διαμαρτυρίες από υγειονομικούς και ασθενείς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα ότι με την πολιτική αυτή «μειώνεται η ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και οι δαπάνες που κάνουν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ταυτόχρονα, ενισχύεται και το ΕΣΥ αλλά και το εισόδημα των γιατρών και των νοσηλευτών του. Είναι μια win-win πολιτική για όλους.

»Τονίζω και πάλι ότι τα πρωινά χειρουργεία δεν επηρεάζονται καθόλου, θα γίνονται κανονικά και μάλιστα θα ελέγχονται αυστηρά οι κλινικές αν όντως κάνουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις» έγραψε, αν και εκπρόσωποι των γιατρών έχουν καταγγέλλει το αντίθετο. «Από μελέτη που έγινε υπολογίζεται ότι με τον νέο θεσμό η δυναμικότητα του συστήματος αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20%. Η προτεραιοποίηση των επεμβάσεων γίνεται με βάση τη νέα ψηφιακή Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και το κόστος των ιατρικών πράξεων είναι κατά πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο σε ιδιωτικά νοσοκομεία στα οποία αναγκάζονταν να καταφεύγουν οι ασθενείς λόγω της απαγόρευσης που ίσχυε έως πρότινος να εκτελούνται χειρουργεία στο ΕΣΥ μετά το μεσημέρι» πρόσθεσε.

Για τη μεταφορά ύλης σε Δικηγόρους και Συμβολαιογράφους είπε πως «θα επιτρέψει στους δικαστές να αξιοποιούν τον χρόνο τους για τη μελέτη πιο σύνθετων δικογραφιών και την ταχύτερη έκδοση αποφάσεων. Επιπλέον θα αποφορτιστούν και οι γραμματείες των δικαστηρίων, καθώς οι ένορκες βεβαιώσεις θα γίνονται πλέον μόνο από συμβολαιογράφους ή δικηγόρους. Η επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα για τη χώρα μας, έχουν γίνει βήματα αλλά είμαστε ακόμα πίσω σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες ισχυρίστηκε υποκριτικά πως ξέρουν πολύ καλά «τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε» και «πως αυτή η κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό τους». «Εκτός από την επιστροφή του ΦΠΑ στο πετρέλαιο σε μόνιμη βάση από το 2025 που ήδη συμφωνήσαμε πως θα γίνεται, είχαμε δεσμευτεί για φθηνό ρεύμα. Το είπαμε και το κάνουμε. Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με τα πρόσθετα μέτρα στήριξης των αγροτών, δηλαδή ρύθμιση χρεών και φθηνότερο αγροτικό ρεύμα με σταθερό τιμολόγιο -από 9,3 έως 11 λεπτά την κιλοβατώρα σε βάθος 10ετίας- από μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας » είπε.

Για ακόμα μία εβδομάδα προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι στους πλημμυροπαθείς, που παραμένουν απελπισμένοι, αναφερόμενος στην τεχνική έκθεση των εξειδικευμένων Ολλανδών συμβούλων μας για την ανάταξη της Θεσσαλίας. «Χαίρομαι διότι ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας ήδη βρήκαν πολλά σημεία συναίνεσης με τις προτάσεις της μελέτης, η οποία θα συζητηθεί εκτενώς για να απαντηθούν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που θέτει. Τις λύσεις θα τις συμφωνήσουμε μαζί με τους κατοίκους, τους αγρότες και τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, χωρίς αιφνιδιασμούς, καθώς μας δίνεται μια ευκαιρία να διορθώσουμε πολλά λάθη του παρελθόντος. Η Θεσσαλία πρέπει και θα γίνει καλύτερη μετά από αυτήν τη μεγάλη δοκιμασία» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ακόμα, δεν παρέλειψε να πουλήσει το δόγμα «νόμος και τάξη» επιχαίροντας για τη χθεσινή αστυνομική έφοδο με τις αθρόες συλλήψεις στο ΑΠΘ λέγοντας ότι περιμένει τα ευρήματα της επιχείρησης και ότι «σε κάθε περίπτωση, τα πανεπιστήμιά μας ανήκουν σε όλους τους φοιτητές. Δεν γίνεται να στερούνται την πρόσβαση στην ακαδημαϊκή γνώση από μεμονωμένες μειοψηφίες που κάνουν παράνομες καταλήψεις».

Παράλληλα, καταδίκασε την απαράδεκτη εικόνα μισαλλοδοξίας στην πλατεία Αριστοτέλους. «Αδικεί τόσο την ιστορία και την παράδοσή της, όσο και τη σημερινή κουλτούρα της ανοιχτής και φιλόξενης πόλης που όλοι αγαπάμε. Έγιναν συλλήψεις -η Πολιτεία κινήθηκε αμέσως- και τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη.

»Όσοι κατηγορηθούν για εμπλοκή στα επεισόδια θα δικαστούν με βάση τον αυστηρότερο αντιρατσιστικό νόμο. Αλλά και η κοινωνία, όλοι εμείς δηλαδή, πρέπει να απομονώσουμε το μίσος προς ευάλωτους συμπολίτες μας και όσους το καλλιεργούν, πολιτικούς και πολίτες».

Και δεν παρέλειψε να υποσχεθεί «εντονότερη παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές, ιδίως των μεγάλων πόλεων, στις πιο δύσκολες γειτονιές, αυτές που μπορεί να έχουν πιο επιβαρυμένο ιστορικό επεισοδίων και εγκληματικότητας, αλλά και εκεί όπου σημειώνονται περιστατικά με ξυλοδαρμούς ανηλίκων». 

Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου», στις «Νταντάδες της Γειτονιάς» και στον «Προσωπικό Βοηθό», επιδοκιμάζοντας το γεγονός ότι οι ωφελούμενοι έφτασαν τους... 544.

nonews-news.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">