Recents in Beach

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στηρίζει το αίτημα της Πρωτοβουλίας πολιτών για τη δημιουργία παιδιατρικής ΜΕΘ στην περιφέρεια ΑΜΘ

 

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΘ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ


Στηρίζουμε το αίτημα της Πρωτοβουλίας πολιτών για τη δημιουργία παιδιατρικής ΜΕΘ στην περιφέρεια ΑΜΘ. Θεωρούμε ότι στον 21ο αιώνα και με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι δυνατή η πλήρης κάλυψη των λαϊκών αναγκών στην πρόληψη, την περίθαλψη, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τον προγεννητικό έλεγχο, την αποκατάσταση και σταθερή παρακολούθηση χρονίως πασχόντων και ατόμων με αναπηρίες, την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, την εξειδικευμένη φροντίδα σε κατάλληλες δομές και φυσικά με τη λειτουργία πλήρως αναπτυγμένων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για ενήλικες και παιδιά. Μέσα σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Η λειτουργία παιδιατρικής ΜΕΘ σε μια Περιφέρεια που εκτείνεται σε εκατοντάδες χιλιόμετρα οδικού δικτύου, χωρίς σιδηροδρομική διασύνδεση, με χιλιάδες κατοίκους σε απομακρυσμένους ορεινούς όγκους που δεν καλύπτονται ούτε με κέντρα υγείας, όπως στο Δήμο Αρριανών, χιλιάδες κατοίκους στα νησιά της Σαμοθράκης και της Θάσου, δεν είναι πολυτέλεια αλλά βασική ανάγκη. Η αντιμετώπιση περιστατικών από παιδιατρική ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη μπορεί να σημαίνει πολύωρη και επικίνδυνη διακομιδή, ενώ ακόμα περισσότεροι είναι οι κίνδυνοι για τα περιστατικά από τα νησιά και λόγω απαγορευτικών απόπλου εξαιτίας της κακοκαιρίας τους χειμερινούς μήνες. 

Η σημερινή τραγική κατάσταση στο χώρο της υγείας και στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οφείλεται στην πολιτική της υποχρηματοδότησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως διαχρονικά εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις. Μια πολιτική που έχει οδηγήσει στην υποστελέχωση, την υποβάθμιση και εν τέλει στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της. Ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ το «τερμάτισε», ξεπερνώντας και τον εαυτό της με το νόμο για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, επιβάλλει νόμιμο κρατικό “φακελάκι”. 

Οι Κυβερνήσεις διαχρονικά, το αστικό κράτος δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την υγεία του λαού. Στην ίδια κατεύθυνση Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές λάμπουν δια της απουσίας τους σε κάθε κρίσιμη στιγμή που αφορά την υγεία του λαού μας και στην περιοχή μας. ∆εν στήριξαν τις διεκδικήσεις ασθενών και υγειονοµικών, προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά στα Νοσοκομεία της περιοχής μας. Οι ανθρώπινες ζωές για αυτούς μετριούνται μόνο με κέρδη και ζημιές και στον τομέα της υγείας. Οι δραματικές ελλείψεις έχουν τραγικές επιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αυτή του πεντάχρονου από τη Θάσο. ∆εν μπορούν να αντιμετωπιστούν δεκάδες έκτακτα περιστατικά όταν δεν υπάρχουν γιατροί, χειρούργοι, αναισθησιολόγοι και ειδικευμένοι, έμπειροι νοσηλευτές, συνολικά νοσηλευτικό προσωπικό. ∆εν μπορούν να σωθούν όσοι κινδυνεύουν όταν δεν υπάρχουν εκπαιδευμένοι διασώστες και επαρκή μέσα, παιδιατρική ΜΕΘ στην Περιφέρεια μας. 

Απαιτείται τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για ολοκληρωμένο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό! Για άμεση ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στους νομούς της Περιφέρειάς μας. Αντιπαράθεση με τις προτεραιότητες αυτού του κράτους, αυτής της τοπικής διοίκησης, της ΕΕ. Με τα επιχειρηματικά κριτήρια λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας. 14/3/2024


ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΛΑΔΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΜΘ


ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ ΝΙΚΗ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΑΣΟΥ 

ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΑΣΟΥ

ΠΑΓΩΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΑΣΟΥ

ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΑΣΟΥ

ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΑΣΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">