Recents in Beach

Ημέρα της Γυναίκας: Οι δράσεις προς το δρόμο της Ισότητας

 


Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος - ΣΕΓΕ, γιορτάζει με υπερηφάνεια την Ημέρα της Γυναίκας, μια ημέρα που αποτελεί σημαντικό σταθμό στον αγώνα για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών. Σε μια εποχή που δυστυχώς ακόμα οι γυναίκες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις σε πολλούς τομείς της ζωής τους, όπως στην πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες στην εργασία και στην ανάληψη ηγετικών θέσεων, είναι αναγκαίο να ενισχύσουμε τις προσπάθειες για να εξαλείψουμε αυτές τις ανισότητες.


Η Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μια ευκαιρία για να αναγνωρίσουμε τις προκλήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αλλά και να γιορτάσουμε τις επιτυχίες των αγώνων που έχουν δοθεί για την ισότητα.


Μια τέτοια σημαντική νίκη, με τεράστιο αντίκτυπο στην γυναικεία επιχειρηματική κοινότητα, αποτελεί ο νέος νόμος για τα δικαιώματα των ελεύθερων επαγγελματιών γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της μητρότητας. Το συγκεκριμένο πάγιο αίτημα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, επιδίωκε την θέσπιση ισότιμων δικαιωμάτων για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, σε σύγκριση με τις εργαζόμενες γυναίκες στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, όσον αφορά την άδεια μητρότητας. 


Με το νόμο αυτό, επικυρώνεται η ανάγκη τόσων ετών για αναγνώριση των γυναικών στον εργασιακό τομέα και για προώθηση του δικαιώματος σε όλες τις γυναίκες να βιώσουν τον ρόλο της μητέρας, χωρίς να νιώθουν απειλή και ανασφάλεια για τη θέση εργασίας τους. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα. Σοφία Ζαχαράκη και στην Γεν.Γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα. Ζέφη Δημαδάμα  για τον ακέραιο και αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο προώθησαν αυτήν την πρωτοβουλία. Έτσι, αρχής γενομένης της 1ης Ιανουαρίου 2024 σύμφωνα με την καινούρια νομοθεσία ισχύουν τα εξής: «Θεσπίζεται για πρώτη φορά ειδική παροχή μητρότητας για τις ελεύθερες επαγγελματίες και τις αγρότισσες, που θα λαμβάνουν για 9 μήνες τον κατώτατο μισθό (780 ευρώ σήμερα)».


Η ανάγκη να υποστηριχθούν οι γυναίκες επιχειρηματίες και η ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια του “σκληρού” ταξιδιού της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας ήταν επιβεβλημένη. Η γυναίκα επιχειρηματίας αναγνωρίζεται ευρέως ως πηγή έμπνευσης και αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην οικονομική ανάπτυξη.


Στα πλαίσια των εορτασμών για την Ημέρα της Γυναίκας, ο ΣΕΓΕ και το Betsson Foundantion,  γιόρτασαν με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, την Παρασκευή 1 Μαρτίου την επέτειο του 1ου χρόνου η λειτουργεία του 1ο Female Entrepreneurial Hub, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου έτους, το Hub έχει αναδειχθεί ως ένας πολυχώρος που προάγει την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση των γυναικών.

Στην εναρκτήρια ομιλία της η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., κα.Λίνα Τσαλταμπάση ανέφερε: «Δύο χρόνια έχουμε ξεκινήσει να συνεργαζόμαστε με το Betsson Foundation και ένα χρόνο που δημιουργήσαμε απο κοινού τo Female Entrepreneurial Hub. Δύο χιλιάδες άτομα, κατά κύριο λόγο γυναίκες, έχουν επωφεληθεί μέσα από τις δράσεις του Hub.Είμαστε πολύ χαρούμενες που καταφέραμε να φέρουμε την καρδιά της γυναικείας ενδυνάμωσης, εδώ στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Ο Διευθυντής Marketing της Betsson, Ανδρέας Νικολόπουλος, τόνισε από την πλευρά του: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σ.Ε.Γ.Ε., διότι όλα τα μέλη του υλοποιούν ένα πολύ σημαντικό έργο για να βοηθήσουν όσες περισσότερες γυναίκες μπορούν, μέσα από την επιχειρηματικότητα, από την εκπαίδευση και από τα διάφορα εργαλεία που παρέχει.”

Η βραδιά επιφύλασσέ μια ευχάριστη έκπληξη για τους παραβρισκόμενους, καθώς ανακοινώθηκε και υπογράφηκε επίσημα η σύμβαση για τη νέα συνεργασία ανάμεσα στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ForME και την ομάδα του Thessaloniki Pride, για την παροχή των αναμνηστικών του EuroPride 2024 Thessaloniki. Η Κοιν.Σ.Επ. ForMΕ, η οποία δημιουργήθηκε ως πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, στηρίζει τη γυναικεία δημιουργία, έκφραση και την καινοτομία και απασχολεί και υποστηρίζει χειροτέχνισσες που προέρχονται από κακοποιητικά περιβάλλοντα.  

Ως Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, αναλαμβάνουμε έναν κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της πραγματικής ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των γυναικών στον επιχειρηματικό τομέα. Είμαστε υπερήφανες που ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του πρώτου Female Entrepreneurial Hub, όπου μέσω των πρωτοβουλιών μας δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας και προσφέρθηκε οικονομική ενίσχυση στις γυναίκες στην πράξη. Μόνο μέσα από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο μας για μια κοινωνία όπου κάθε άτομο, ανεξαρτήτως φύλου, θα έχει την ευκαιρία να ζήσει με αξιοπρέπεια και ελευθερία.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό, η κα Παρασκευή Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην Χρυσή Ολυμπιονίκης, η κα. Γιαννακίδου Κυριακή, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού και πρώην Πρωταθλήτρια Ελλάδας, ο κος Παντελεήμων Καζαντζίδης, Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Εξυπηρέτησης των Πολιτών, η κα. Θεοδώρα Λειψιστινού, Αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας, Οικογένειας και Κοινωνίας των Πολιτών και ο κ. Ευθύμιος  Χατζηθεόκλητος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας.  


Παρακολουθήστε το βίντεο ανασκόπησης για τον 1ο Female Entrepreneurial Hub: https://www.youtube.com/watch?v=3W1OuXCtEAA&t=31s

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310224440 ή στο info@sege.gr 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">