Recents in Beach

Τώρα οι Ακρίδες πεινούν...- Γράφει ο Λάμπρος Παπαδής

 


Οι Γερμανοί τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι σημαίνει κρίση, λιτότητα, σύνθλιψη εισοδήματος και διάλυση νοικοκυριών... Η οικονομία της Γερμανίας είναι απλώς στάσιμη και αυτό αυξάνει τις αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, με το κύμα απαισιοδοξίας στις γραφίδες των οικονομικών αναλυτών και το μόνο που μειώνεται είναι το περιεχόμενο στο καλάθι και έπειτα στο ράφι, του μέσου γερμανικού σπιτιού.
Είδατε τώρα ρε Μπυρόβιοι πως γυρνάει ο τροχός και πως παύει κάποια στιγμή η βελόνα, να είναι κολλημένη, εκεί που κάνουν οι άλλοι συνεχώς έρωτα στον φτωχό! Θυμάστε πως αντιμετώπιζαν οι Γερμανοί που ήταν φίλοι μας τους Έλληνες και τους άλλους Νότιους λαούς, όταν μας επέβαλαν τα μνημόνια στις αρχές της δεκαετίας του 2010; Θυμάστε εκφράσεις όπως «χρεοκοπημένοι και τεμπέληδες Έλληνες»; Για «φοροφυγάδες» που απομυζούν την ΕΕ και άλλα παρόμοια; θυμάστε τις αυτοκτονίες, τα διαλυμένα σπίτια, τα λουκέτα στα μαγαζιά, τις λιποθυμίες παιδιών από την πείνα στα σχολεία και μια ολόκληρη χαμένη γενιά;

Η ζωή κάνει κύκλους και όπως τα έλεγε και ο Γάλλος συγγραφέας Ευγένιος Σύης: «Η εκδίκηση είναι καλό πιάτο όταν σερβίρεται κρύο». Και πως να μην είναι κρύο το πιάτο αφού δεν υπάρχει φθηνή ενέργεια και επιτόκια πλέον στην Γερμανία γι' αυτήν. Η απώλεια του φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, υπονόμευσε το γερμανικό βιομηχανικό μοντέλο. Το 2023, η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3%.

Σήμερα, ο κινεζικός ανταγωνισμός στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και η νέα δυναμική βιομηχανική πολιτική των ΗΠΑ, προκαλούν οικονομική ζημιά στη Γερμανία. Οι οικονομικές αποφάσεις και τα κίνητρα που περιλαμβάνονται στον νόμο Μπάιντεν του 2022 για τη μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, έχουν επηρεάσει τις γερμανικές εταιρείες, που είναι έτοιμες να μεταφέρουν την παραγωγή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Porsche, για παράδειγμα, σκέφτεται να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών πέρα ​​από τον Ατλαντικό και όχι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, την πολιτεία όπου ιδρύθηκε η εταιρεία και για χρόνια αποτέλεσε μια ιστορική εργοστασιακή της έδρα.

Όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν τώρα, ακόμα κι αν είναι στο πεζοδρόμιο... Είναι ο μοναδικός λαός ο οποίος στο πέρασμα των χρόνων και των πολιτικών ετών, αυτοπενευόταν ότι είχε πάντα συλλογική μνήμη, ας έχει λοιπόν και συλλογική ευθύνη για ότι τους συμβαίνει τώρα και για όσα προκάλεσαν το 2010 στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αυτός ο λαός έδωσε πολιτική κυριαρχία στην Άνγκελα Μέρκελ το 2010, ο ίδιος λαός που το 1929 ακολούθησε τυφλά στην άβυσσο τον Αδόλφο Χίτλερ, ώστε η Γερμανία να κυριαρχήσει με την βία πάνω στην γη και στους άλλους λαούς, ο ίδιος λαός δέχτηκε την οικονομική κατοχή της Γερμανίας στην Ευρώπη το 2010 και την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, σε όλα τα επίπεδα.

Ήταν και είναι συνένοχοι ως λαός σε αυτό το οποίο έγραψε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Aλλά χτες τη νύχτα στο όνειρο μου, άκουσα εκείνους τους φίλους να λένε για μένα: ''H Eπιβίωση του ισχυρότερου'' και μίσησα τον εαυτό μου».








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">