Recents in Beach

Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ από το Μεσολόγγι εξηγεί την αληθινή αιτία της ηρωικής εξόδου

   


 Από την ιερή πόλη του Μεσολογγίου για να τιμήσει την ηρωική έξοδο (νύχτα του Σαββάτου του Λαζάρου με ξημερώματα Κυριακής των Βαΐων το 1826) ο πρόεδρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Ιωάννα Σερακιώτη και Δημήτρης Τσιριμώκος κατέθεσαν στεφάνια, αφού προηγουμένως παρέστησαν στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του ΑΚΚΕΛ στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.

 

            Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ έκανε την ακόλουθη δήλωση για την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου:

 

«Αγαπητοί συμπατριώτες,

Σήμερα, καθώς τιμούμε την επέτειο της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου, ας θυμηθούμε την αληθινή αιτία της πτώσης της ιεράς πόλης. Δεν ήταν οι εχθρικές δυνάμεις του Κιουταχή ή του Ιμπραήμ με τις επταπλάσιες στρατιωτικές δυνάμεις που έριξαν το Μεσολόγγι, αλλά η έλλειψη τροφίμων και η πείνα που έπληξε τους αγωνιστές μας, αλλά και τους αμάχους κατοίκους της ιεράς πόλης.

Αυτή η ιστορική στιγμή μας υπενθυμίζει την κρίσιμη σημασία της διατροφικής αυτάρκειας για μια χώρα. Ως Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), πιστεύουμε ότι η αυτάρκεια στην παραγωγή τροφίμων δεν είναι μόνο ένα οικονομικό ζήτημα, αλλά ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας και αξιοπρέπειας. Η ιστορία μάς διδάσκει ότι η ελευθερία ενός έθνους είναι αλληλένδετη με την ικανότητά του να τρέφει τους πολίτες του. Η επέτειος της εξόδου του Μεσολογγίου μάς υπενθυμίζει την ανάγκη να ενισχύσουμε την αγροτική μας παραγωγή, να υποστηρίξουμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας, και να διασφαλίσουμε ότι κανένας Έλληνας δεν θα υποφέρει ποτέ ξανά από πείνα. Ας αντλήσουμε έμπνευση από το παράδειγμα των ηρώων του Μεσολογγίου και ας δεσμευτούμε με όρκο στην προστασία και την προώθηση της διατροφικής αυτάρκειας της πατρίδας μας. Το ΑΚΚΕΛ είναι το μοναδικό Ελληνικό πολιτικό κόμμα που οι βασικοί του πολιτικοί άξονες είναι ο πρωτογενής μας τομέας και η διατροφική αυτάρκεια της χώρας».

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">