Recents in Beach

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Βεζυργιαννίδης είχε συναντήσεις με μειονοτικούς στη Ροδόπη

 


Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης πραγματοποίησε στις 25/4/2024 σειρά επαφών,  στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας, για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

1. Επίσκεψη στα γραφεία της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας στην Κομοτηνή πραγματοποίησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο αυτής κ. Σελήμ Ισά και τους συνεργάτες του. Ο κ. Σελήμ Ισά ενημέρωσε τον κ. Ιωάννη Βεζυργιαννίδη για τους βασικούς άξονες λειτουργίας της ΔΕΜΠ, για τα εκτελεσθέντα έργα με ίδιους πόρους (ανακαινίσεις 11 τεμένων, 5 μειονοτικών σχολείων, 6 βακουφικών κτιρίων  και εργασίες σε 11 κοιμητήρια) καθώς και για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της ΔΕΜΠ. Ο κ. Σελήμ Ισά συζήτησε  με τον κ. Ιωάννη Βεζυργιαννίδη την πρότασή του για την ίδρυση  Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης και Παράδοσης, που θ' αναδείξει τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς που αποτελεί και τον θεμέλιο λίθο της πολυπολιτισμικότητας της Θράκης. Ο κ. Σελήμ Ισά προσέφερε στον κ. Ιωάννη Βεζυργιαννίδη την τρίγλωσση νέα έκδοση της ΔΕΜΠ , 350 σελίδων όπου και παρουσιάζονται αναλυτικά οι δράσεις της ΔΕΜΠ Κομοτηνής.  Ο κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης διαβεβαίωσε τον κ. Σελήμ Ισά ότι η οι προοπτικές της ανάπτυξης της Θράκης περνούν μέσα από την  διαχείριση των ανθρωποκεντρικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν βλέπει την περιοχή μόνον ως κόμβο ενέργειας και μεταφορών, αλλά εστιάζει και στον  διαπολιτισμικό χαρακτήρα της Θράκης.


2. Επίσκεψη στον Δήμο Αρριανών πραγματοποίησε ο κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης όπου είχε την δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Ερδέμ Χουσεΐν. Ο Ιωάννης Βεζυργιαννίδης ανέλυσε στον κ. Ερδέμ Χουσεΐν το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενδυνάμωση του περιφερειακού επιπέδου διοίκησης . Δεσμεύθηκε να συμβάλλει  στην προώθηση  αιτημάτων των αιρετών της  τοπικής αυτοδιοίκησης,  στο πλαίσιο μιας  συμμαχίας ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το τοπικό επίπεδο διακυβέρνησης. Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές συνεργασίας των δήμων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα πλαίσια του προγράμματος «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης», ενός πανευρωπαϊκού δικτύου τοπικά εκλεγμένων πολιτικών, μέσω του οποίου δίνεται η ευκαιρία να επισημάνουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν απήχηση στην περιφέρεια και τους δήμους τους, όπως η χρηματοδότηση νέων αγροτών, η ερήμωση των αγροτικών περιοχών, η δημιουργία έξυπνων πόλεων, η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων κ.λπ. . Ο κ. Ερδέμ Χουσεΐν με την σειρά του ενημέρωσε τον κ. Ιωάννη Βεζυργιαννίδη για τις προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες του δήμου Αρριανών και του ευχήθηκε καλή επιτυχία .



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">