Recents in Beach

Πίσω από τις λέξεις έρχεται ο Αλέξης...Μετά τις ευρωεκλογές - Γράφει ο Λάμπρος Παπαδής

 


Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα είναι οριστική... Ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να θέσει στην άκρη τον ΣΥΡΙΖΑ από τον πολιτικό χάρτη, πριν το πράξει ολοκληρωτικά η κοινή γνώμη και το εκλογικό σώμα της χώρας. Από τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της «Καθημερινής» για τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης, ιστορικά, έχει ενδιαφέρον και η παραδοχή του φλερτ με την έξοδο από το ευρώ, ο τρόπος με τον οποίο επιβεβαίωσε ότι το 2015 επέλεξε την συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο και όχι τον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι ζήτησε τη συνεργασία του Ποταμιού του 2018, δηλαδή μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης αρνήθηκε να μπει στην κυβέρνηση.

Με όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να οριοθετήσει το ακροατήριο που θα στοχεύσει στην πρωτοβουλία για νέο πολιτικό φορέα που θα σχηματίσει μετά τις ευρωεκλογές. Τα ευρωπαϊκά ταξίδια και οι συνεχείς επαφές του δεν έχουν άλλον σκοπό παρά τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για κάτι καινούργιο και συνάμα δυναμικό και ικανό να προσπεράσει την κομματική μονοκρατορία της ΝΔ. Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να πιστεύει ότι δεν είναι ο Στέφανος Κασσελάκης το πρόβλημα αλλά η χαμένη αξιοπιστία του κόμματος και του χώρου συνολικά. Γι’ αυτό όλοι επιμένουν ότι αν είναι να γίνει κάτι, αυτό θα πρέπει να γίνει από την αρχή, στη βάση νέων αντιλήψεων και πεποιθήσεων για τη θέση της χώρας στην Ευρώπη και τον Κόσμο.

Πιθανώς μετά τις ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι έτοιμος να δράσει αποφασιστικά, να ανοίξει τα χαρτιά του και να απευθύνει μια νέα πρόταση δυναμικής ενοποίησης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, της μόνης δυνατής και ικανής να συγκροτήσει κάτι νέο και αξιόμαχο πολιτικά, ώστε να αντιπαρατεθεί και να σταθεί επί ίσοις όροις απέναντι στη μονοδρομική, όπως τη χαρακτηρίζουν οι συνεργάτες του, πολιτική του κ. Μητσοτάκη.

Το ερώτημα είναι με ποιους θα δημιουργήσει νέο κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας; Πάντως δεν φαίνεται ότι πρόκειται να συνεργαστεί, ούτε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Αριστεράς, ούτε με άλλο κόμμα του Kεντροαριστερού φάσματος...Το νέο κόμμα Τσίπρα θα είναι κάτι καινούριο και με εντελώς νέα πρόσωπα.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">