Recents in Beach

Κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης η πρόταση της δημοτικής παράταξης ΑΡΧΗ για την δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Αλεξανδρούπολης.

 


Την Παρασκευή 17-5-2024 κατατέθηκε επίσημα πλέον η πρόταση της δημοτικής παράταξης ΑΡΧΗ για την δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Αλεξανδρούπολης και περιμένουμε να προστεθεί σαν θέμα συζήτησης και ψήφισης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πιστοί στις προεκλογικές μας προτάσεις και στις αξίες του συνδυασμού μας, θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα τους ΝΕΟΥΣ και εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο την δημιουργία ενός Συμβουλίου Νέων που θα αποτελεί τον χώρο συνάντησης και έκφρασης συνολικά των ζητημάτων των νέων δημοτών.

Μπορείτε να δείτε την εισήγηση παρακάτω η οποία συνοδεύεται από πρότυπο Καταστατικό Λειτουργίας:

«Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης για τη σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Αλεξανδρούπολης»

Η αδιαφορία, η δυσπιστία και η σημαντική αποχή των νέων από τα κοινά έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας. Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις τα ποσοστά συμμετοχής των νέων ανθρώπων είναι αποκαρδιωτικά και δείχνουν ολοκάθαρα το προφανές: πως οι νέοι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι η ενεργός απασχόληση με τα κοινά και η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Είναι δικό μας χρέος, ειδικά όσων έχουμε θέσεις ευθύνης, να αποδείξουμε ότι εννοούμε πραγματικά πως επιθυμούμε οι νέοι να γίνουν ενεργοί πολίτες και αυτό προϋποθέτει θεσμικές διαδικασίες που θα διασφαλίζουν την συμμετοχή τους στη διαμόρφωση της τοπικής πολιτικής και θα εξασφαλίζουν τις προοπτικές και τις καινοτόμες δράσεις που απαιτούνται για να γίνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ένας τόπος γεμάτος ευκαιρίες για την νεολαία.

Με αυτό το σκεπτικό προτείνουμε τη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Στον Δήμο μας δεν έχει συσταθεί, ως σήμερα, Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Γειτονικοί δήμοι όπως ο Δήμος Ορεστιάδας και ο Δήμος Κομοτηνής έχουν προχωρήσει στην σύσταση Συμβουλίου Νέων, αλλά και πολλοί ακόμη δήμοι της χώρας όπως ο Δήμος Τρικάλων, ο Δήμος Λάρισας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ο Δήμος Σερρών κ.α. με σκοπό την ενεργό και αποτελεσματική συμμετοχή των νέων στην τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με αντίστοιχα Συμβούλια Νέων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα αποτελείται από νέους και νέες, που είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο του Δήμου μας, ηλικίας 16-30 χρονών. Οι ενδιαφερόμενοι θα εγγράφονται στο «Μητρώο Νέων Δημοτών», που θα αποτελεί την Γενική Συνέλευση των νέων. Οι διαδικασίες σύστασης και η λειτουργία του Συμβουλίου Νέων περιλαμβάνονται στο πρότυπο καταστατικό.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, εισηγούμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίσει την σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων και προς τον σκοπό αυτό την ψήφιση του καταστατικού. Ειδικότερα να ληφθεί απόφαση ώστε:

·         Να εγκριθεί η σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Αλεξανδρούπολης.

·         Να εγκριθεί το καταστατικό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">