Recents in Beach

Εκδρομή Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης στην Κωνσταντινούπολη.

    


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3ήμερη εκδρομή του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης στην Κωνσταντινούπολη από τις 26 ως τις 28 Απριλίου.

 Τα μέλη και οι φίλοι του Ιστορικού Μουσείου  αναχώρησαν το πρωί της Παρασκευής για την Κωνσταντινούπολη. Φτάνοντας στην πόλη ξεκίνησαν την περιήγηση τους από την Ιστορική Σχολή Γαλατά, που αναγέρθηκε το 1885 και αποκαταστάθηκε με χορηγία της Μαρίνας και του Αθανάσιου Μαρτίνου το 2019, συνεχίζοντας την ξενάγηση τους στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Βόσπορο. 



   Την επόμενη μέρα τα μέλη της εκδρομής επισκέφτηκαν το Ναυτικό Μουσείο, στην περιοχή Besiktas, που περιέχει συλλογές από στρατιωτικά αντικείμενα εποχής του Οθωμανικού Ναυτικού ενώ συνέχισαν με τη διαδρομή  στο Βόσπορο, συναντώντας το Roumeli  Hisar ή κάστρο της Ρούμελης και το Μουσείο Sabanci. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης το ρεσιτάλ τραγουδιού  «Ρωμιοί και Θράκες Μουσουργοί της έντεχνης Κοσμικής Μουσικής του 19ου και 20ου αιώνα: έργα για φωνή και πιάνο» με τον Δρ Δημοσθένη Φιστούρη στην φωνή  και τον Δρ Αθανάσιο Τρικούπη στο πιάνο.

  Τη τελευταία μέρα η περιήγηση ξεκίνησε από την Παναγία την Μουχλιώτισσα (Παναγία του Μουχλιού) που βρίσκεται ανάμεσα στη Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Ιωακείμιο Παρθεναγωγείο στο Φανάρι και ακολούθησε επίσκεψη στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο, και το Ναό του Αγίου Γεωργίου.  Τελευταία στάση πριν την επιστροφή η περιοχή Bakirkoy–Μακροχώρι 

Αργά το βράδυ της Κυριακής τα μέλη και οι φίλοι του μουσείου επέστρεψαν στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις από το ιδιαίτερο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, που οργάνωσε το Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με το τουριστικό πρακτορείο «Λέων».





.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">