Recents in Beach

Γιατί ο Έλληνας καταναλωτής πρέπει να στηρίξει με την ψήφο του το ΑΚΚΕΛ


 Το ΑΚΚΕΛ παρότι ιδρύθηκε και σε σημαντικό μέρος απαρτίζεται από αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και ψαράδες δεν είναι ένα συντεχνιακό κόμμα που ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα και τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Για όλους εμάς βασικός παράγοντας όλων είναι ο καταναλωτής, αφού στην τελική και εμείς οι ίδιοι είμαστε καταναλωτές. Ο πρωτογενής τομέας έχει στοχοποιηθεί από τους εγκληματίες της Παγκοσμιοποίησης και το ΑΚΚΕΛ τον προστατεύει, αλλά προστατεύει και ενεργεί ταυτόχρονα και υπέρ όλων των άλλων τομέων που έχουν στοχοποιηθεί. Έχει πλήρη πολιτική δράση και δυνατότητα διόρθωσης των προβλημάτων αλλά και ανάπτυξης αυτών των τομέων. Υπάρχει όμως σε όλους μας μία κοινή ιδιότητα, αυτή του καταναλωτή.

Ο καταναλωτής παίζει σημαντικό ρόλο στην αγροτική οικονομία. Ο τελικός αποδέκτης των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα είναι ο καταναλωτής. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα περισσότερα προβλήματα που φορτώνονται στον αγροτικό κόσμο (υψηλό κόστος παραγωγής, υπέρ φορολόγηση κλπ κλπ) ο καταναλωτής θα τα βρει μπροστά του στο ράφι, στο πορτοφόλι του και στο τραπέζι του.

Μέσω των επιλογών αγοράς τους, οι καταναλωτές μπορούν να επηρεάσουν τις αγορές και να στηρίξουν τον αγροτικό κόσμο. Αγοράζοντας τοπικά και εποχιακά προϊόντα, επιλέγοντας προϊόντα από βιώσιμες πηγές και υποστηρίζοντας τη δίκαιη εμπορία, οι καταναλωτές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους που επιβαρύνει τους αγρότες και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας πιο δίκαιης αγροτικής οικονομίας.

Επιπλέον, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και να ασκούν πίεση στις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις για την υιοθέτηση πολιτικών που υποστηρίζουν την αγροτική βιωσιμότητα. Με αυτόν τον τρόπο, ο καταναλωτής δεν είναι μόνο ο τελικός αποδέκτης των προβλημάτων, αλλά γίνεται ενεργός συμμέτοχος στη λύση τους. Η συνειδητοποίηση και η ενεργή συμμετοχή των καταναλωτών μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην αγροτική κοινότητα και στην ποιότητα των τροφίμων που καταλήγουν στο πιάτο τους, αλλά και στο πορτοφόλι τους.

Ο καταναλωτής ως ο επόμενος κρίκος μετά τον παραγωγό έχει συμφέρον να ψηφίσει το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ, που έχει άμεση σχέση με την διατροφική αυτάρκεια, τα ποιοτικά, φρέσκα και υγιεινά προϊόντα, αλλά προπάντων προσιτά προϊόντα στον καταναλωτή.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">