Recents in Beach

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ!

 


Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, προέβη (31/05) σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, διαβιβάζοντας προς τα Υπουργεία Περιβάλλοντος-Ενέργειας & Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, την επιστολή του προϊσταμένου του Δασαρχείου Διδ/χου Δημήτρη Μητρούδη.

Στο επίκεντρο αυτής, βρίσκεται ο έντονος προβληματισμός και η αγωνία των κατοίκων του Β/Έβρου και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων που διαβιούν μεταξύ του δασικού συμπλέγματος “Κυριακής-Δερείου” και του Γεωγραφικού “Τριγώνου”, λόγω της αναμενόμενης μειωμένης χορήγησης καυσόξυλων ατομικών αναγκών.

Όπως επεξηγείται στην επιστολή, ενώ το ύψος της πίστωσης τόσο το 2023 όσο και το 2024 από το ΥΠΕΝ προς την Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής είναι ίδιο, για το τρέχον έτος το ποσό προς το Δασαρχείο Διδ/χου είναι αισθητά μειωμένο σε ποσοστό 50%, με αποτέλεσμα να μειωθεί και ο αριθμός των χορηγούμενων καυσόξυλων στους δικαιούχους.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά:

 

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ Β/ΕΒΡΟΥ!

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής Αναφορά, διαβιβάζοντας προς τα Υπουργεία Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Εθνικής Οικονομίας-Οικονομικών, την επιστολή του Προϊσταμένου του Δασαρχείου Διδυμοτείχου, Δημήτρη  Μητρούδη.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται σε αυτή η έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Συμπεριλαμβάνονται σε αυτές οι συνταξιούχοι του  Ο.Γ.Α.,  οι πολύτεκνοι,  οι τρίτεκνοι, τα άτομα με αναπηρία και οι μακροχρόνια άνεργοι, που διαβιούν στα χωριά και στους οικισμούς που βρίσκονται μεταξύ των δασικών συμπλεγμάτων “Κυριακής-Δερείου” και Γεωγραφικού  “Τριγώνου’’.

Ζητείται, όπως εξεταστεί με ευαισθησία το εν λόγω ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα γεωγραφικά και πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της ακριτικής μας περιοχής. 

 

 

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">