Recents in Beach

Sunlight Group: Επαναπροσδιορίζει το Τοπίο των ΑΠΕ με Καινοτόμα Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας


 Η Sunlight Groupμέλος του Ομίλου Olympia, εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον τομέα της ενδοεφοδιαστικής και σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διοργάνωσε την πρώτη της ημερίδα με τίτλο “Technology Days” στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στην Ξάνθη. Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Απριλίου, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τα σχέδια και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Sunlight στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας.

 

Επαγγελματίες και εκπρόσωποι του κλάδου της ενέργειας παρακολούθησαν το “Technology Days” και  γνώρισαν από κοντά τη δυναμική του DC Blockτης λύσης για εφαρμογές κλίμακας δικτύου, που περιλαμβάνει BMS, λογισμικό, μηχανικά και ηλεκτρικά εξαρτήματα. Η λύση παρουσιάστηκε από τους τεχνικούς της Sunlight και συνδέθηκε απρόσκοπτα με το δίκτυο του εργοστασίου. Το DC Block που αναπτύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ, με την καθετοποίηση των διαδικασιών να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό, έχει προγραμματιστεί για μαζική παραγωγή έως το τέλος του έτους. Μέσω της συνεργασίας με την Technosystems,το DC block σχεδιάστηκε ενσωματώνοντας ζωτικής σημασίας εξαρτήματα, όπως το DC block container, για να παρέχει αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία.

 

Ο Νίκος Τσιουβάρας, CTO της Sunlight Group, σχολίασε: «Στη Sunlight, το τμήμα  Έρευνας και Ανάπτυξης για τα Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (ESS) εστιάζει στην ανάπτυξη λύσεων που απαντούν στις σημερινές απαιτήσεις και προβλέπουν τις μελλοντικές προκλήσεις. Η δέσμευσή μας για καθετοποιημένη παραγωγή απλοποιεί περαιτέρω τις διαδικασίες μας και για αυτό πετύχαμε σε χρόνο ρεκόρ  τη δημιουργία μιας πλήρως λειτουργικής λύσης, του DC block».

 

Η αποθήκευση ενέργειας είναι εκτός από αναπόσπαστο στοιχείο, απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διευκολύνοντας την ενσωμάτωσή τους και ενισχύοντας την ευελιξία του δικτύου ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του εξελισσόμενου ενεργειακού τοπίου. «Η λύση Grid Scale DC Block της Sunlight επαναπροσδιορίσει το τοπίο της αποθήκευσης ενέργειας, αλλάζοντας τόσο τις πρακτικές αποθήκευσης ενέργειας όσο και τις πρακτικές χρήσης καθώς και τη δυναμική μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών  στον τομέα των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (ESS)», ανέφερε ο Gianpaolo GiulianiChief Commercial Officer Energy Storage Systems H/V.

 

Η στρατηγική σημασία των συστημάτων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας για την Ευρώπη ωθεί περαιτέρω τη Sunlight στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών μέσω στρατηγικών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εγκαταστάσεων παραγωγής στην Ελλάδα και  της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πρωτοβουλίες αυτές  έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση σε λύσεις συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (ESS) σε βασικές γεωγραφικές περιοχές, ενισχύοντας μακροπρόθεσμα την απόδοση έργων και προωθώντας πρωτοβουλίες βιώσιμης ενέργειας. Η Sunlight υποστηρίζει το όραμά της και ενισχύει τη θέση της στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μέσω: α) της στρατηγικής τοποθέτησης των εργοστασίων παραγωγής κοντά στις τοποθεσίες εγκατάστασης σταθμών ΑΠΕ για απρόσκοπτη παραγωγή και άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών, β) της δέσμευσής της σε βιώσιμες πρακτικές παραγωγής με την επιλογή περιοχών με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και γ) της αξιοποίησης της εμπειρίας που διαθέτει στις λύσεις ιόντων λιθίου, για περισσότερα από 30 χρόνια.


 Σχετικά με τη Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας

Η Sunlight Group, με 30 και πλέον χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή μπαταριών τεχνολογίας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου, κατέχει ηγετική θέση στις βιομηχανικές μπαταρίες για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics), και ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρικών περονοφόρων, των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για εφαρμογές εντός και εκτός δικτύου, καθώς και για οικιακές εφαρμογές. Η Sunlight εφοδιάζει τη διεθνή αγορά με καινοτόμα και οικονομικά αποδοτικά προϊόντα, τα οποία κατασκευάζονται και συναρμολογούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, και διατίθενται είτε απευθείας είτε μέσω δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε περισσότερες από 115 χώρες. Η Sunlight Group λειτουργεί επίσης γραφεία πωλήσεων και υποστήριξης πελατών και αποθηκευτικούς χώρους στα κράτη όπου δραστηριοποιείται παραγωγικά, καθώς και τη Ρουμανία, την Ολλανδία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Αυστραλία.


Με μία εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα σε κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης, και περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας σε καινοτόμα προϊόντα ιόντων λιθίου, η Sunlight Group επενδύει σε νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη βιώσιμων και ολοκληρωμένων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας που βασίζονται σε ανεπτυγμένο λογισμικό. Η εταιρεία συνδυάζει το επιχειρηματικό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας που υποστηρίζεται από μία από τις πλέον προηγμένες μονάδες ανακύκλωσης στην Ευρώπη, με τον τεχνολογικό αγνωστικισμό και τη γνώση που βασίζεται σε δεδομένα, για να αναπτύσσει περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για τη βιομηχανική ηλεκτροκίνηση, την ηλεκτροκίνηση για οχήματα αναψυχής, και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Λύσεις που καθιστούν τη βιώσιμη ενέργεια πιο προσιτή και αξιόπιστη, και συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση και ασφάλεια. Ως υπερήφανο μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, η Sunlight Group δεσμεύεται να ευθυγραμμίζει τη στρατηγική και λειτουργία της σύμφωνα με τις οικουμενικές αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Και δεσμεύεται επίσης να αναλαμβάνει δράσεις που προωθούν τους κοινωνικούς στόχους.


H Sunlight είναι μέλος του Ομίλου Olympia, ενός διεθνούς επενδυτικού Ομίλου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.the-sunlight-group.com/en/global/


 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">