Recents in Beach

Αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της κάλπης στη Νέα Αριστερά


Με το σύνθημα «Δώσε φωνή στο δίκιο σου», κορυφώνεται τις επόμενες μέρες η προεκλογική καμπάνια του κόμματος ● Η μάχη θα δοθεί μέχρι την τελευταία στιγμή, με περιοδείες και ομιλίες που θα συνεχιστούν χωρίς σταματημό.

Για αύριο το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η διακαναλική συνέντευξη που θα δώσει ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, μία εβδομάδα πριν από την κάλπη των ευρωεκλογών. Με βασικό προεκλογικό σύνθημα το «Δώσε φωνή στο δίκιο σου», η προεκλογική καμπάνια του κόμματος κορυφώνεται τις επόμενες μέρες, ενώ χθες ο Αλέξης Χαρίτσης επρόκειτο να μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης της Νέας Αριστεράς για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Νέα Αριστερά επικρατεί αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν συσπείρωση γύρω από το κόμμα και τα ποσοστά του σε κάποιες εξ αυτών εμφανίζονται αυξημένα σε σημείο να χαρίζουν χαμόγελα στα στελέχη. Γνωρίζουν, ωστόσο, ότι η μάχη θα είναι μέχρι την τελευταία στιγμή γι’ αυτό και τις επόμενες μέρες οι επισκέψεις, οι περιοδείες και οι ομιλίες θα συνεχιστούν χωρίς σταματημό.

Ικανοποίηση επικράτησε από τη συμμετοχή και στην εκδήλωση που έγινε στο Πάντειο με αντικείμενο τον χωρισμό κράτους - Εκκλησίας, στην οποία μίλησε και ο Αλέξης Χαρίτσης σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το θέμα έχει πάψει προ πολλού να συνιστά ταμπού. Το κράτος προχωρά», ανέφερε, βάζοντας στο επίκεντρο του χωρισμού Κράτους - Εκκλησίας ζητήματα όπως «η ύπαρξη θρησκευτικού όρκου, η επίκληση στο Σύνταγμα της Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος και η προϋπόθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι χριστιανός ορθόδοξος».

Επίσης, εστίασε στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας που προϋποθέτει, όπως είπε, την αποτίμησή της αλλά και την «ταυτόχρονη παύση της προνομιακής φορολόγησής της και εμπεριέχει το κρίσιμο ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, όπως και την αναθεώρηση του νομικού καθεστώτος Δημοσίου Δικαίου που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Η Νέα Αριστερά διοργανώνει αντιπολεμική συναυλία απόψε στις 19.30, στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, ενώνοντας τη φωνή της με όλο τον κόσμο και καταδικάζοντας τις μαζικές δολοφονίες αμάχων. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Νίκος Φίλης και Λ. Νταρουίς, καθώς και το στέλεχος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Λ. Στουκογιώργος.

Δημήτρης Τερζής στην ΕΦΣΥΝ ΕΦΣΥΝ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">