Recents in Beach

Δούκας και Γερουλάνος ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους για το ΠΑΣΟΚ - Επίθεση από Ανδρουλάκη (βίντεο)


 Εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου  – Όλο το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων.

Πλέον, σε τροχιά εκλογής νέας ηγεσίας μπαίνει επίσημα η Χαριλάου Τρικούπη. Οι εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν στις 6 Οκτωβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος στις 13 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε οι θέσεις των υποψηφίων να παρουσιαστούν σε ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τρεις εβδομάδες πριν την πρώτη εσωκομματική κάλπης και, παράλληλα, έριξε στο τραπέζι την πρόταση για διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μετά την παρουσίαση του «οδικού χάρτη» της εσωκομματικής αναμέτρησης που παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο Χάρης Δούκας επισημοποίησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την υποψηφιότητά του, ενώ ο Μανώλης Χριστουδουλάκης έχει ταχθεί ήδη ανοιχτά στο πλευρό του δημάρχου Αθηναίων για την κούρσα ηγεσίας. «Παρών» για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του «επίσης συντεταγμένα», όπως ανέφερε, «ενώπιον του κεντρικού οργάνου του Κινήματος, ότι θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και των φίλων μας, για να λάβω την εντολή να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αν θα κάνει το βήμα και θα βγει μπροστά ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του, δήλωσε πως θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, εξαπολύοντας επίθεση στους αμφισβητίες και εσωκομματικούς αντιπάλους του. «Κάποιοι μετατρέπουν την αναγκαία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ μίλησε για «δημόσιο χαρακίρι» που άρχισε, όπως είπε, το ίδιο το βράδυ των ευρωεκλογών. «Τα κίνητρα δεν με ενδιαφέρουν. Έχω χρέος απέναντι στη βάση του ΠΑΣΟΚ να διασφαλίσω την ενότητα και την προοπτική. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σύρεται σε ένα διαλυτικό διχασμό και μια παρατεταμένη εσωστρέφεια που πληγώνει την παράταξη. Δεν ξεκίνησε η κουβέντα αυτή με ευθύνη μου, αλλά είναι ευθύνη μου ως πρόεδρος να την κλείσω το συντομότερο δυνατόν» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης πριν παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» της εσωκομματικής αναμέτρησης του Φθινοπώρου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του αναγνώρισε λάθη και αστοχίες του - «έκανα λάθη και τα αναγνωρίζω, στείλαμε λάθος μηνύματα πολλές φορές με διγλωσσία» όπως είπε - και παραδέχθηκε οργανωτικές αδυναμίες και αποκλεισμούς στο ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας, ωστόσο, αιχμές για συμφέροντα που βγήκαν μπροστά αμέσως μετά τις ευρωεκλογές με στόχο να πλήξουν τον ίδιο αλλά και το κόμμα.

Αναφερόμενος ο Νίκος Ανδρουλάκης σε σενάρια περί «ρευστοποίησης του ΠΑΣΟΚ και ενοποίησης μέσον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε πως «κόμμα παρέλαβα από την Φώφη Γεννηματά. Δεν θα γίνει συνιστώσα στα παιχνίδια κανενός», συμπληρώνοντας πως «συγκολλήσεις κορυφής και διαπραγματεύσεις με πρόσωπα για την πολιτική τους επιβίωση θα χρεοκοπήσουν ηθικά και πολιτικά την παράταξη». Πρόσθεσε μάλιστα πως «μετά τις εκλογές μας θα πάμε σε ένα ενωτικό συνέδριο ώστε να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο προοδευτικό με προτάσεις για την πατρίδα. Κάναμε λάθη και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα. Πάμε σε νέα δομή με ολιγομελές συμβούλιο που θα παίρνει αποφάσεις».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως «δε με πήρε κανένα χέρι να με ανεβάσει πουθενά, πήγαινα ψηλότερα πάντα με τον δικό μου αγώνα και τη δική σας στήριξη, είμαι ελεύθερος από δεσμεύσεις και εξαρτήσεις», λέγοντας πως «θα διορθώσω τα λάθη, δεσμεύομαι για μεγαλύτερη συλλογικότητα». Απευθυνόμενος προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «αντίπαλοί μας δεν υπάρχουν σε αυτή την αίθουσα και όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι το ΠΑΣΟΚ, ο λαός και η πατρίδα».

Επισημοποίησε την κάθοδό του στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Χ. Δούκας

Aπό την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας ζήτησε στήριξη, προκειμένου «να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη»,.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη, επισημοποίησε την κάθοδό του στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος. «Θα είμαι παρών σε αυτήν την προσπάθεια με το ΠΑΣΟΚ, όπως ήμουν σε όλη τη δημόσια πορεία μου», σημείωσε ακόμη ο Χ. Δούκας και συνέχισε: «Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας. Πάμε να νικήσουμε! Στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τον Κασσελάκη, αλλά να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες, θέλουμε ηγεσία που θα κάνει πράξη το "μαζί"».

Δούκας: «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»

Ακόμη, επανέλαβε πως θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων, καθώς «αποτελεί αμοιβαίο πλεονέκτημα, είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Επίσης, επισήμανε πως είναι ώρα «να ξανανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης. Όχι σε νέο κύκλο εσωστρέφειας και διχόνοιας». Έστειλε επίσης το μήνυμα για «ένα κόμμα μελών, όχι στελεχών και μηχανισμών».

Δούκας: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενίσχυσε τα ποσοστά μας»

Ακόμη, ο Χάρης Δούκας απηύθυνε κάλεσμα, «να φανούμε αντάξιοι του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου της αλλαγής, του Κώστα Σημίτη του εκσυγχρονισμού, του Γιώργου Παπανδρέου, του Βαγγέλη Βενιζέλου, της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη που ενίσχυσε τα ποσοστά μας».

Γερουλάνος: «Ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό»

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ανακοίνωσε και ο Παύλος Γερουλάνος

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος «ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό, γιατί θα απαντάει πειστικά, στις ανάγκες του ελληνικού νοικοκυριού. Να ηγηθώ της ευθύνης να απογειώσουμε, λειτουργικά, το κόμμα ώστε να φτάσουμε το σχέδιό μας σε κάθε ελληνική οικογένεια».

Και συνέχισε λέγοντας: «Και να την πείσουμε. Και ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης της ενότητας. Μια ενότητα που θα ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ σίγουρο για τον εαυτό του, έτοιμο, για μια ακόμα φορά, να ανοίξει, με ειλικρίνεια, την αγκαλιά του σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, από την Αριστερά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς, για να διεκδικήσουμε μαζί και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και τη διακυβέρνηση της Πατρίδας μας».

https://www.ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">