Recents in Beach

Επερώτηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ΑΜΘ για την συνεχιζόμενη αποψίλωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης από προσωπικό.


 ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

            κ. Περιφερειάρχη 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: επικεφαλής Παρατάξεων ΠΣ


ΘΕΜΑ: Για την συνεχιζόμενη αποψίλωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης από προσωπικό.


Πρόσφατα ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης δημοσίευσε επιστολή – διαμαρτυρία προς την διοίκηση της ΠΑΜΘ για την συνεχιζόμενη αποψίλωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης από προσωπικό. 

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης το 2010 υπηρετούσαν 254 μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ σήμερα είναι μόλις 169. Παράλληλα καταγγέλλουν πως «η αιμορραγία σε  ανθρώπινο δυναμικό συνεχίζεται τόσο μέσω των συνταξιοδοτήσεων όσο και μέσω της κινητικότητας.  Ήδη στον τελευταίο κύκλο κινητικότητας αποχωρούν τέσσερις υπάλληλοι (από τους έντεκα που  υπέβαλλαν αίτηση) και μετατάσσεται προς την ΠΕ μόνο μια υπάλληλος».

Σύμφωνα με την επιστολή – διαμαρτυρία του Συλλόγου η κατάσταση αυτή είναι απόρροια «της λειτουργίας της Περιφέρειας, δεκατέσσερα χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου Καλλικράτη,  ακόμη με το αρχικό σχέδιο Οργανισμού. Της επιλογής μείωσης των οργανικών θέσεων με τον Καλλικράτη, με στόχο τις περικοπές και όχι  την αποτελεσματική λειτουργία της Περιφέρειας και της επιλογή τοποθέτησης προϊσταμένων με αναπλήρωση αντί της αξιοκρατικής διαδικασίας  κρίσεων προϊσταμένων».

Όλα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΠΕ Ξάνθης αποτελούν μέρος της συνολικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι υπηρεσίες της ΠΑΜΘ, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά: εργολαβοποίηση των υπηρεσιών, αναθέσεις των όποιων αποσπασματικών έργων σε ιδιώτες με χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες και με τον τρόπο αυτό να είναι δυνατός ένας ολοκληρωμένος και μακρόπνοος σχεδιασμός υλοποίησης υπηρεσιών και έργων υποδομής. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία υπηρεσία της Περιφέρειας δεν είναι σε θέση να εκπονήσει κάποια μελέτη έργου και έτσι εμφανίζεται ως «λύση» η ανάθεσή τους σε μελετητικά γραφεία και εργολάβους που τους μπουκώνει η ΠΑΜΘ με εκατομμύρια ευρώ.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες και αφορούν όλες τις προηγούμενες διοικήσεις και την σημερινή που βαδίζουν στον ίδιο δρόμο. Φυσικά δεν πρόκειται για κάποια ιδεοληψία αλλά για ξεκάθαρη πολιτική κατεύθυνση, όπως αυτή διαμορφώνεται στην ΕΕ και εξειδικεύεται στη χώρα μας με τους εκάστοτε νόμους όλων των κυβερνήσεων για την Τοπική Διοίκηση (Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης, κ.ά.).

Αυτή η πολιτική κατεύθυνση επιβεβαιώθηκε κάθε φορά που στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήρθε για έγκριση ο εκάστοτε πολυετής προγραμματισμός ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης, με την κοροϊδία να απογειώνεται, αφού όλοι (πλην «Λαϊκής Συσπείρωσης») συμφωνούν για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά στο τέλος όλοι συναινούν στις προτάσεις για στελέχωση ενός μόνο μικρού μέρους των απαραίτητων θέσεων, που τελικά ούτε και αυτές πληρώνονται, ενώ οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις (οχτάμηνα, εποχιακοί μέσω ΔΥΠΑ – πρώην ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι με παροχή υπηρεσιών) κυριαρχούν. Και πάντοτε η δικαιολογία της «δημοσιονομικής στενότητας» αποτελεί το βολικό άλλοθι διοικήσεων της Περιφέρειας και κυβερνήσεων!  


Με βάση τα παραπάνω ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης:

• τι απαντά στα αιτήματα του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Ξάνθης και συγκεκριμένα αν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα:

- στις διαδικασίες τροποποίησης του Οργανισμού, με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία  των υπηρεσιών, 

- στην αύξηση των οργανικών θέσεων, σκεπτόμενοι τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών

- σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες με σκοπό την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.  


6/6/2024

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Κλάδης Διονύσης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">