Recents in Beach

Το Μαξίμου «παίζει στα ζάρια» τη Θράκη!


 Η Αγκυρα υλοποιεί, μέρα με τη μέρα, το βρόμικο σχέδιο απόσπασής της από την ελληνική επικράτεια χωρίς να βρει την παραμικρή αντίσταση.

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται αυτούσιο και η αποσχιστική φόρτιση εντείνεται στη Θράκη. «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» ήταν το σύνθημα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023.

  • Από τον Νικ. Σταυρουλάκι

Το ίδιο και τώρα, στις ευρωεκλογές 2024. Η πρόεδρος του αποσχιστικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας – ΚΙΕΦ Τσιντέμ Ασάφογλου σε δήλωσή της στο τοπικό δίκτυο «Χρόνος» ανέφερε, μετά το πανηγυρικό για το κόμμα της αποτέλεσμα εκ Ξάνθης και Ροδόπης, ότι όποιος πήγε στην κάλπη και ψήφισε ΚΙΕΦ δήλωσε Τούρκος.

Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο αυτό. Το ότι η Τουρκία έχει σχεδιάσει και υλοποιεί, μέρα με τη μέρα, σχέδιο απόσπασης της Θράκης από την ελληνική επικράτεια πρέπει να είναι κανείς χαζός για να μην καταλαβαίνει. Το θέμα είναι ότι η Αθήνα είναι αυτή που κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ούτε φαίνεται να συγκινείται από την προϊούσα άλωση της Θράκης, ούτε και ξέρει τι να κάνει για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Απλώς αμύνεται.

Και πράττει για το ίδιο θέμα άλλα στη μία περίπτωση και άλλα στην άλλη. Που, όμως, είναι περιπτώσεις ταυτόσημες. Συγκεκριμένα: Ισχύει ή δεν ισχύει η Συνθήκη της Λωζάννης; Αν ισχύει, γιατί τότε ο Αρειος Πάγος επέτρεψε τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές ενός κόμματος σε δύο νομούς της Θράκης, Ξάνθη και Ροδόπη, που αυτοπροσδιορίζεται -διά των ηγετών του- ως «τουρκικό». Και όχι μόνο αυτοπροσδιορίζεται, αλλά και προκαλεί δημόσια τους ελληνικούς πληθυσμούς και ουδείς αντιδρά, ούτε απαντά. Και την ίδια ώρα άλλο δικαστήριο βάζει «λουκέτο» στον λεγόμενο «Σύνδεσμο Φιλάθλων της Φενερμπαχτσέ» στην Κομοτηνή λόγω αναφοράς στο λογότυπο του συλλόγου ως «Δυτική Θράκη».

Οπως μετέδωσε στα τέλη Μαΐου η Μαρία Ζαχαράκη, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Αθλητισμού – Πολιτισμού της Φενερμπαχτσέ Δυτικής Θράκης στην Κομοτηνή έκλεισε με απόφαση του Πρωτοδικείου Κομοτηνής. Γιατί: Διότι -λέει το Πρωτοδικείο- με την έκφραση «Δυτική Θράκη» στο όνομά του συλλόγου «θα μπορούσαν να δημιουργηθούν υπαινιγμοί περί τουρκικής μειονότητας». Οχι μουσουλμανικής κατά το γράμμα της Συνθήκης της Λωζάννης, η οποία έχει καθορίσει, μεταξύ άλλων, τις συνοριογραμμές των δύο χωρών, τις οποίες η Τουρκία όχι απλώς αμφισβητεί, αλλά δημιουργεί περιβάλλον για να τις μεταβάλει.

Το θέμα του συλλόγου πήρε διαστάσεις στον τουρκικό Τύπο, με την Cumhuriyet να δημοσιεύει πληροφορίες που ξεμπροστιάζουν την ελληνική Δικαιοσύνη.

Και την ίδια στιγμή η επικεφαλής του συγκεκριμένου κόμματος, που δηλώνει «Τουρκάλα» και προκαλεί ευθέως και δημοσίως τη χώρα και την κυβέρνηση στην Αθήνα, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερη, αλλά ουδεμία διαδικασία κινείται εναντίον της. «Οποιος μας ψήφισε δήλωσε ότι είναι Τούρκος» είπε ανοιχτά η Τσιντέμ Ασάφογλου και κατηγόρησε μάλιστα την ελληνική Πολιτεία ότι καταπιέζει την «τουρκική μειονότητα»!

H Τσιντέμ Ασάφογλου επιτέθηκε και στο εκλογικό σύστημα. Καταδίκασε το εκλογικό όριο του 3%, που ισχύει στον ελληνικό εκλογικό νόμο, χαρακτηρίζοντάς το «αντιδημοκρατικό», καθώς στέρησε έδρα στα ενεργούμενα της Αγκυρας στη Θράκη. Χαρακτήρισε «αντιδημοκρατικό» το σύστημα που ισχύει στη χώρα και ζήτησε στο μέλλον πιο δίκαιες και δημοκρατικές εκλογικές.

Τον Ιούνιο 2023, στις εθνικές εκλογές, στα κινητά τηλέφωνα της μουσουλμανικής μειονότητας, στους δύο νομούς της Θράκης, κατέφτασε μήνυμα που έλεγε τα εξής: «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο. Την ψήφο μας, που είναι το όπλο μας, δεν τη μοιραζόμαστε με άλλον». Ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι είναι οι άλλοι;

Δεν ασχολείται κανείς

Και ενώ η κατάσταση παρεκτρέπεται, στην Αθήνα ουδείς ασχολείται με τον κίνδυνο που κλιμακώνεται. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να παριστάνουν τους νταήδες σε φιλαθλητικούς συλλόγους. Σωστό. Αλλά όχι μόνο στα «εύκολα». Και στα δύσκολα!

Η Cumhuriyet στο δημοσίευμα σημείωνε: «Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλάθλων Δυτικής Θράκης της Φενερμπαχτσέ ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2022, λαμβάνοντας όλες τις απαιτούμενες άδειες από το αρμόδιο δικαστήριο της Κομοτηνής». Τότε κοιμόνταν όλοι. Μετά ξύπνησαν… «Η πρώτη αγωγή κλεισίματος -γράφει η εφημερίδα- κατατέθηκε κατά του Σωματείου τον Ιούνιο του 2023, αλλά τελείωσε υπέρ του συλλόγου. Ο εισαγγελέας απέσυρε το ερώτημα για κλείσιμο.

Στο κατηγορητήριο που ετοίμασε η εισαγγελέας Κομοτηνής Μαρία Καπετανιάννη (Μάρτιος 2023) απερρίφθη πρόθεση προσδιορισμού «τουρκικής ταυτότητα της μειονότητας» και υποστηρίχθηκε ότι η μειονότητα είναι μουσουλμανική. Στο ίδιο κατηγορητήριο υποστηρίχθηκε ότι το όνομα του συλλόγου ήταν αντίθετο με τον νόμο, με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει υπονοούμενα περί τουρκικής μειονότητας. Τότε υποβλήθηκε αίτημα κλεισίματος».

Η εφημερίδα συνεχίζει στοχοποιώντας την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Βασιλική Θάνου, που επίσης είχε ζητήσει το κλείσιμο του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλάθλων Δυτικής Θράκης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια», καθώς η φράση «Δυτική Θράκη» στο όνομα του συλλόγου χρησιμοποιείται μόνο από την Τουρκία. Κάλεσε δε τα ελληνικά δικαστήρια να αναθεωρήσουν τις προηγούμενες «θετικές» αποφάσεις.

Η Αθήνα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου

Η «Δυτική Θράκη» μάς μάρανε. Η «Βόρεια Μακεδονία» δεν μας πειράζει; Ουδείς μπήκε στον κόπο -γράφει ο «χρόνος»- να απαντήσει στο ερώτημα πώς και γιατί ο Αρειος Πάγος επέτρεψε τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ενός κόμματος που υποστηρίζει ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι τουρκική. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το ΚΙΕΦ πήρε όλο το πακέτο στους δύο νομούς, με ποσοστά άνω του 40% στον πρώτο και κοντά στο 30% στον δεύτερο, ως πρώτο κόμμα και στις δύο περιφέρειες.

Στην Αθήνα δεν καταλαβαίνουν ότι η Αγκυρα έχει βάλει μπροστά σχέδιο κατάληψης της Θράκης. Και θα το πάει μέχρι τέλους. Προκαλεί θλίψη ο μετεκλογικός χάρτης της χώρας, με όλη την Ελλάδα «μπλε» και την Ξάνθη και τη Ροδόπη «μπεζ». Σε δεύτερη φάση θα γίνει «γκρι». Και σε δεύτερη «κόκκινη». Ούτε και τότε είναι βέβαιο ότι θα ξυπνήσουν.

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">