Recents in Beach

Αυτονόητη διαπίστωση...


 Υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν στα σούπερ μάρκετ πυρηνέλαιο γύρω στα 5 ευρώ προφανώς για να το χρησιμοποιήσουν στο τηγάνι τους. Είναι φτηνό, αλλά κατάλληλο για διατροφή. Είναι μία μόνο εικόνα που δείχνει σε ποια κατάσταση βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά. Πρόβλημα, όμως, έχει... και η μεγάλη πλειονότητα που βλέπει κάθε μέρα την αισχροκέρδεια να τρώει το εισόδημα. Και μια κυβέρνηση που δεν θέλει να κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το τεράστιο θέμα της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας.



Ήρθε, λοιπόν, και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να πει το αυτονόητο. Κάθε χώρα πρέπει να φροντίζει τα του οίκου της, την οικονομία της, τους ελέγχους στην αγορά, τα δημοσιονομικά της κ.λπ. κ.λπ. Η αισχροκέρδεια δεν είναι εισαγόμενη, όπως θέλει σώνει και καλά να μας πείσει ο κύριος Μητσοτάκης, και σε κάθε περίπτωση η καλή λειτουργία της αγοράς είναι ευθύνη των εθνικών κυβερνήσεων.

Ο κύριος Μητσοτάκης με μια θεατρική κίνηση έστειλε επιστολή στην κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητώντας μέτρα για τα κέρδη των πολυεθνικών, για να πάρει μια γενικόλογη απάντηση περί των κανόνων της αγοράς.


Όλα αυτά τα επαναλαμβάνουμε για να τονίσουμε για ακόμα μία φορά πως δεν πρόκειται για κάποιο λάθος ή κάποια ανικανότητα. Είναι η πολιτική της κυβέρνησης, το πιστεύω της ότι δεν πρέπει να πειράξει τα υπερκέρδη, ότι δεν πρέπει να ενοχλήσει τις μεγάλες αλυσίδες και το ισχυρό χονδρεμπόριο. Επιδιώκοντας να δικαιολογήσει την πολιτική της, επιδιώκει να προκαλεί τον φόβο λέγοντας ότι θα... χρεοκοπήσει η χώρα. Το λένε αυτό μια παράταξη και ένας πρωθυπουργός που φέρουν τεράστια ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας, την πραγματική χρεοκοπία, που κάνουν ότι δεν θυμούνται και προσπαθούν να την ξεχάσουμε και εμείς.

Η ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">