Recents in Beach

Κοτζιάς για τους «συντρόφους που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε»: Δεν κτίζεται η μεγάλη Αριστερά με το να κοροϊδευόμαστε

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να αποκομίσει κέρδη από τη φθορά της κυβέρνησης, έχασε μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του, επισημαίνει ο Νίκος Κοτζιάς.

Οι αριθμοί θέλουν μελέτη, αξιολόγηση και θάρρος, υπογραμμίζει ο Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας στους «συντρόφους που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “νίκησε”» στις ευρωεκλογές 2024. «Δεν κτίζεται η μεγάλη Αριστερά με το να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας», τονίζει.

Σε ανάρτησή του, ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να αποκομίσει οφέλη από τη φθορά της κυβέρνησης, αλλά έχασε και μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του και παραθέτει αριθμητικά στοιχεία.

«Στην Αριστερά μάθαμε να είμαστε αληθινοί και ειλικρινείς, τόσο με τον λαό, όσο και μεταξύ μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα του γεγονότος ότι δεν μπόρεσε να αποκομίσει κέρδη από τη φθορά της κυβέρνησης, έχασε κι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Νίκος Κοτζιάς.

Remaining Time 0:00
 

«Προς το παρόν παραθέτω τους αριθμούς των ψήφων που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πιο πρόσφατες εκλογές: 

Ευρωεκλογές 2019, 1.343 χιλιάδες ψήφοι

Ευρωεκλογές 2024 593 χιλ. ήτοι 2019-2024 μείον 750 χιλιάδες ψήφοι ή -56%.

Αλλά και ως προς τις εθνικές εκλογές:

Εκλογές 2023 (Ιούν) 930 χιλιάδες ψήφοι.

Εκλογές 2024 (Ιούν) 590 χιλιάδες ψήφοι, ήτοι μείον 340 χιλιάδες ψήφοι, δηλαδή, από Ιούνη 2023 σε Ιούνη 2024 μείον 36,56%».

Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς στέλνει ένα μήνυμα στους «συντρόφους που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “νίκησε”»: «οι αριθμοί θέλουν μελέτη, αξιολόγηση και θάρρος. Όχι αλαζονεία ή αδιαφορία, ούτε συγκάλυψη των προβλημάτων. Δεν κτίζεται η μεγάλη Αριστερά με το να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">