Recents in Beach

ΠΑΣΟΚ: Κούρσα 100 ημερών με πέντε διεκδικητές

 


Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλης Κατρίνης ανακοίνωσαν σήμερα, πρωί Δευτέρας, ότι θα είναι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κι έτσι, έπειτα από τους «3» (Ανδρουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος) που είχαν αναγγείλει ότι θα διεκδικήσουν την προεδρία στη χθεσινή Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, η εσωκομματική «κούρσα» για τα ηνία στη Χαριλάου Τρικούπη ξεκινάει με πέντε «μνηστήρες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε στην ομιλία του πως δεν μπορεί να αφήσει το κόμμα να σέρνεται. Μίλησε για την αυτόνομη πορεία της παράταξης, για τις επιτυχίες που ήρθαν με κόπο, ενώ σήκωσε το «γάντι» που του πέταξαν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, δείχνοντας τον οδικό χάρτη για εκλογές ηγεσίας στις 6 Οκτωβρίου και, αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, στις 13 Οκτωβρίου. Ο κ. Ανδρουλάκης στην ομιλία του έδειξε αυτοκριτική διάθεση, αλλά έκανε έκκληση να μη «μηδενίζονται» τα επιτεύγματα της παράταξης τα τελευταία χρόνια. 

Με έμφαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε «τα σενάρια που κυκλοφορούν εσχάτως για ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ και την ενοποίησή του με τον ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι ανάλογα προηγούμενων σεναρίων περί στρατηγικής συμμαχίας με τη Νέα Δημοκρατία». 

Απευθυνόμενος στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, μίλησε για χαρακίρι που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μετά τις ευρωεκλογές, ενώ παραδέχθηκε ότι «από εμένα τον ίδιο έγιναν λάθη και δεν έχω καμία δυσκολία να αναλάβω την ευθύνη. Αναγνωρίζω ότι σε κάποια κρίσιμα ζητήματα στείλαμε θολό πολιτικό μήνυμα και εμφανιστήκαμε με διγλωσσία. Και αυτό είναι κάτι που όλοι θα πρέπει να διορθώσουμε το επόμενο διάστημα».

Δεσμεύτηκε, επίσης, αποδεχόμενος τη σκληρή κριτική, ότι μετά τις εκλογές χρειάζονται νέα δομή και ένα πιο ολιγομελές Πολιτικό Συμβούλιο, ώστε να αποτελεί ένα πραγματικό πολιτικό κέντρο του κόμματος που θα παίρνει αποφάσεις. Σημειώνεται ότι σε μια ομιλία η οποία κατέληξε σε ενωτικό τόνο ο κ. Ανδρουλάκης είχε αφήσει αιχμές και για «παρασκηνιακές συμφωνίες και πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών».

Δούκας: Προτάσσοντας το «παράδειγμα της Αθήνας»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ζήτησε «να ανοίξει ο κύκλος της υπέρβασης», σημειώνοντας πως θέτει εαυτόν στη διάθεση των μελών του ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Δούκας συμφώνησε με τον οδικό χάρτη που είχε παρουσιάσει νωρίτερα ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων είτε χάσει είτε κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία. Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στην ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει κυβερνητική δύναμη προτάσσοντας ως «πρότυπο» το παράδειγμα του Δήμου της Αθήνας. 

Υποστήριξε ότι τώρα θέτει θέμα ηγεσίας, «γιατί τώρα το επιβάλλουν οι συνθήκες και χρειάζονται καθαρές απαντήσεις κι ευθύνες, κι είμαι έτοιμος να τις αναλάβω».

Επίσης, ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται από τη Ν.Δ. και ζήτησε να τις καταδικάσουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ. «Δεν γίνεται να ανεχόμαστε τις παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη στα εσωτερικά μας», ανέφερε ο κ. Δούκας.

Το σχέδιο «Αναγέννηση» του Παύλου Γερουλάνου

«Οι ιδεολογίες δεν πέθαναν, ούτε θα πεθάνουν» ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος στην ομιλία του με την οποία ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα. Ο βουλευτής σημείωσε πως θέλει να δει ένα ΠΑΣΟΚ που τα στελέχη του θα μιλούν με όλη την κοινωνία και για όλη την κοινωνία.

«Οι παρέες, ναι, γράφουν Ιστορία. Στην πολιτική, όμως, Ιστορία γράφουν κόμματα ανοιχτά, δημοκρατικά, σύγχρονα», συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι «γύρω από ένα ΠΑΣΟΚ ανανεωμένο, “Αναγεννημένο”, μπορούμε να χτίσουμε τη μεγάλη παράταξη που θα ενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις, σε όλο το πολιτικό φάσμα. Που θα κοιτάξει άμεσα στα μάτια τη συντήρηση και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές».

Επιπλέον, παρουσίασε συγκεκριμένη πολιτική πρόταση με τίτλο «Αναγέννηση», για αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, ώστε να διασφαλίζονται 6 θεμελιώδη δικαιώματα για κάθε πολίτη, όπως είπε.

Αποστολάκη: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά πλειοψηφικός φορέας της «Αλλαγής»

Λίγες ώρες αφότου ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, ήταν η σειρά της Μιλένας Αποστολάκη να μπει στην κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας. «Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αποστολάκη σήμερα, Δευτέρα. 

«Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της, και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επισήμανα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γι’ αυτόν θα αγωνιστώ.

Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού. Και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με τη μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξή του», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του κόμματος στη δήλωση με την οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της. 

Κατρίνης: Πρόταση ρήξης και ελπίδας

Υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα είναι και ο Μιχάλης Κατρίνης, το πρωί της Δευτέρας, κάνοντας λόγο στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για «μια πρόταση ρήξης και ελπίδας». 

«Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει.

Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική. Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση. Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του. 

Σημειώνεται ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε οι επίσημες υποψηφιότητες για την προεδρία μπορούν να κατατεθούν έως και τρεις εβδομάδες πριν από την 6η Οκτωβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να εγκρίνει τα πρόσωπα που θα είναι επίδοξοι πρόεδροι.

Πηγή: Kathimerini.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">