Recents in Beach

Σωκράτης Φάμελλος από Πτολεμαΐδα: Να ανατρέψουμε το άδικο και κοινωνικά μη βιώσιμο σύστημα που ζούμε(βίντεο)

 


Να ενωθεί η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ «στον αγώνα των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας για να υπάρχει πρόοδος στον τόπο τους, για να μείνουν στον τόπο τους»

Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική ΣυμμαχίαΣωκράτης Φάμελλος, κατά την χτεσινή ημέρα, στη διάρκεια της οποίας μετείχε στη σύσκεψη φορέων Δυτικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, έδωσε συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο, ενώ αργότερα το απόγευμα βρέθηκε σε ανοικτή εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα, όπου πραγματοποίησε ομιλία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος στην Πτολεμαΐδα

«Ήρθα για να ενώσω τη δική μου φωνή αλλά και τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στον αγώνα των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας για να υπάρχει πρόοδος στον τόπο τους και να μείνουν στον τόπο τους» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος στην αρχή της ομιλίας του και συνέχισε κάνοντας εκτενή αναφορά στο μείζον πρόβλημα της περιοχής, την απολιγνιτοποίηση, και στην πολιτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η οποία τόνισε πως «διώχνει τους πολίτες από τη Δυτική Μακεδονία, για να κάνουν πάρτι τα συμφέροντα και οι ημέτεροι που έχει φέρει εδώ, με την άδικη και βίαιη απολιγνιτοποίηση».

«Η Δυτική Μακεδονία δεν ζητά ελεημοσύνη, δεν ζητάει χατίρια. Δεν παρακαλάει για δουλειά, απαιτεί. Γιατί θέλει να έχει δικαίωμα στην πρόοδο. Όπως πρέπει να έχουν όλα τα παιδιά της Ελλάδας. Πρέπει να έχουν δουλειές με προοπτική, να έχουμε πραγματικές επενδύσεις, να έχουμε ποιότητα ζωής» υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο Σωκράτης Φάμελλος στην Πτολεμαΐδα
Ο Σωκράτης Φάμελλος στην Πτολεμαΐδα

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στην εκδικητική απόλυση του Κώστα Γενηδούνια, του πρώην προέδρου των μηχανοδηγών στην Hellenic Train, που είχε καταγγείλει τα προβλήματα ασφάλειας στους σιδηροδρόμους πριν το έγκλημα των Τεμπών: «Είμαστε δίπλα του και ζητάμε την ανάκληση της απόλυσής του. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει».

Επίσης, συνεχάρη τους μηχανοδηγούς, καθώς στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου τους το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχει ο Κ. Γενηδούνιας πλειοψήφησε με 54%.

«Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο στάθηκαν όρθιοι. Αυτή τη στάση ζωής πρέπει να κρατήσουμε όλες και όλοι» επισήμανε και αναφέρθηκε στην κοινή ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά στη Βουλή για το θέμα της απόλυσης Γενηδούνια.

«Σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να υπάρχουν προοδευτικές συνεργασίες» σχολίασε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">
script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">