Recents in Beach

Politico για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μητσοτάκης μπλοκάρει την έρευνα σε βάρος υπουργών


 « Έλληνες υπουργοί και ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης είναι ύποπτοι για μια τεράστια απάτη με αγροτικές επιδοτήσεις, με σκοπό την εξαπάτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχουν κατονομαστεί ως ύποπτοι από τους ευρωπαίους εισαγγελείς, είναι πιθανό να γλιτώσουν από τη Δικαιοσύνη... καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμποδίζει τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας» αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

«Η υπόθεση προσφέρει καταδικαστικές αποδείξεις ότι – μετά από τρία πακέτα διάσωσης και μια χρηματοπιστωτική κρίση που διήρκεσε πάνω από μια δεκαετία – η Ελλάδα εξακολουθεί να μην έχει ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) διερεύνησε δεκάδες υποθέσεις στις οποίες Έλληνες έλαβαν γεωργικά κονδύλια της ΕΕ για βοσκοτόπια που δεν τους ανήκαν ούτε είχαν μισθώσει, ή για γεωργικές εργασίες που δεν είχαν εκτελέσει, στερώντας από τους νόμιμους αγρότες τα κονδύλια που τους αναλογούσαν

(…) Ένα φάκελος 3.000 σελίδων που στάλθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο περιλαμβάνει δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες στις οποίες οι άνθρωποι συζητούν προφανώς πώς να αποφύγουν τους ελέγχους στις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων της ΕΕ, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν οι σύμμαχοι και οι φίλοι του κόμματος.

Σύμφωνα με τις εν λόγω συνομιλίες, τουλάχιστον πέντε νυν ή πρώην υπουργοί και άλλοι 10 βουλευτές ενδέχεται να εμπλέκονται».

Το Politico ακόμη αναφέρει: «Το μήνυμα που προκύπτει από τις συνομιλίες είναι σαφές: Πρέπει να προστατεύσουμε και να πληρώσουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Οι επιθεωρητές της κρατικής υπηρεσίας που διαχειρίζεται τις πληρωμές της ΕΕ πρέπει να φύγουν. Και πρέπει να εμποδίσουμε τους εισαγγελείς που διεξάγουν την έρευνα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη – χάρη στην πλειοψηφία που απολαμβάνει το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και σε μια νομική ιδιορρυθμία που επιτρέπει μόνο στο ελληνικό κοινοβούλιο να διώκει υπουργούς της κυβέρνησης – επέλεξε να μην διερευνήσει τους δικούς της ανθρώπους».

«Ο φάκελος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας περιγράφει μια «εγκληματική οργάνωση» που αποτελείται από υπαλλήλους της ελληνικής υπηρεσίας διανομής επιδοτήσεων της ΕΕ, ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και από άτομα και βουλευτές που έλαβαν παράνομα γεωργικές επιδοτήσεις της ΕΕ.

Σε μια 36σέλιδη σημείωση στα αγγλικά που επισυνάπτεται στον φάκελο, η EPPO δηλώνει ότι αξιωματούχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Υπουργείου Ανάπυξης, μαζί με επιχειρηματίες, “ενήργησαν με οργανωμένο τρόπο προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σύστημα όπου δεν θα υπάρχουν έλεγχοι και να λαμβάνουν ή να διευκολύνουν τη λήψη παράνομης ενίσχυσης”»...

nonews-news.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">
script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">