Recents in Beach

ΣΥΡΙΖΑ-Εβρου: Το αυγό του φιδιού

 


Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία όσα διαδραματίζονται έξω από το αναγνωστήριο στη συμβολή των οδών Ι. Καβείρη και Βενιζέλου από ομάδα νεαρών μαθητών γυμνασίου και λυκείου, οι οποίοι εξυβρίζουν, φωνάζουν φασιστικά συνθήματα υπέρ της (καταδικασμένης και σε δεύτερο βαθμό ως εγκληματική οργάνωση) χρυσής αυγής, χαιρετούν ναζιστικά, απειλούν και πετούν αντικείμενα εναντίον των φοιτητών και μελών της συλλογικότητας.

 Επειδή το τίμημα που έχουμε πληρώσει ως χώρα κι ως κοινωνία εξαιτίας του ναζισμού και του φασισμού είναι τεράστιο κι επειδή γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ακραίων κι αδιανόητων συμπεριφορών, καλούμε:

-Τους πολίτες της πόλης μας να σταθούν απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές.

-Την αστυνομία να πράξει το καθήκον της, ώστε να σταματήσουν  άμεσα αυτά τα φαινόμενα και να βρει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη όσους παρακινούν και ποτίζουν με ναζιστικό δηλητήριο τα νεαρά παιδιά.

-Τους θεσμικούς φορείς και τα σχολεία της πόλης να πάρουν θέση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των νέων, που αποτελούν και το μέλλον μας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα μέλη της Συλλογικότητας του Αναγνωστηρίου και του πολύ σημαντικού έργου που επιτελούν.

Δε χαρίζουμε ούτε την αγάπη μας για την πατρίδα, ούτε τη νέα μας γενιά στο φασισμό. Έχουμε δώσει διαχρονικά αγώνες και αίμα για την υπεράσπιση αυτών των αξιών και της δημοκρατίας.

--

εκ της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Έβρου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">
script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">