Recents in Beach

ΕΛ.Α.Σ.: Ψηφοδέλτια τον Νοέμβριο, συνέδριο τον Φεβρουάριο

 


Γράφει ο Λάμπρος Παπαδής

Σε μια προσπάθεια να καλύψει τον χαμένο οργανωτικό χρόνο και να θέσει σε εκλογική ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό, η Ελληνική Αριστερή Παράταξη (ΕΛ.Α.Σ.) του Αλέξη Τσίπρα ανεβάζει πλέον ρυθμούς, με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες του 2027. Μόνο που η κινητοποίηση αυτή έρχεται με αρκετή καθυστέρηση, καθώς ζητήματα που θα έπρεπε να έχουν διευθετηθεί εδώ και μήνες παραμένουν ακόμη ανοιχτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός προβλέπει η κατάρτιση των ψηφοδελτίων να ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο, οπότε και αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις. Πρόκειται για μια κίνηση με σαφή πολιτική και οργανωτική στόχευση, καθώς στην ΕΛ.Α.Σ. εκτιμούν ότι η έγκαιρη γνωστοποίηση των υποψηφιοτήτων θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τα στελέχη και τους υποψηφίους, προκειμένου να εντείνουν την παρουσία τους στην κοινωνία.

Η επιδίωξη είναι να αξιοποιηθεί ο χειμώνας και το πρώτο διάστημα του 2027 για την ανάπτυξη της εκλογικής δραστηριότητας, με περιοδείες, παρεμβάσεις και συστηματικότερη επαφή με τους πολίτες. Με άλλα λόγια, να αρχίσει επιτέλους να λειτουργεί ένας μηχανισμός που μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει στον βαθμό που απαιτούν οι πολιτικές συνθήκες.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι στην ΕΛ.Α.Σ. χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι και σχεδόν το μισό φθινόπωρο πέρασαν χωρίς να κλείσουν βασικές οργανωτικές εκκρεμότητες. Τώρα επιχειρείται να ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες εβδομάδες διαδικασίες που, υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να αποτελούν ήδη παρελθόν.

Στο ίδιο χρονοδιάγραμμα εντάσσεται και το ζήτημα των ανεξαρτητοποιήσεων, για το οποίο είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας. Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός κύκλος, με τις δύο εξαιρέσεις που έχουμε ήδη επισημάνει, της Όλγας Γεροβασίλη και της Πόπης Τσαπανίδου.

Παράλληλα, το πολυσυζητημένο συνέδριο μετατίθεται, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, για τα τέλη Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου του 2027. Στόχος είναι μέχρι τότε να έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές οργανωτικές διαδικασίες, ώστε το συνέδριο να αποτελέσει αφετηρία πολιτικής και εκλογικής συσπείρωσης.

Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει: γιατί χρειάστηκε να φτάσουμε σχεδόν στον Νοέμβριο για να αρχίσει η ΕΛ.Α.Σ. να τακτοποιεί τα στοιχειώδη; Διότι οι προαναγγελίες ψηφοδελτίων και συνεδρίων μπορούν να κινητοποιήσουν στελέχη, αλλά δεν αναπληρώνουν αυτομάτως τον χαμένο πολιτικό χρόνο. Και αυτό είναι κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν στην πράξη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">
script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">