Recents in Beach

Κορονοϊος: Με ποιον τρόπο πλουτίζουν οι συνωμοσιολόγοι...

 


Πρόκειται για ακτιβιστές, εναλλακτικούς επιχειρηματίες υγείας και γιατρούς που συνήθως προωθούν τη «φυσική υγεία» και κερδίζουν είτε πουλώντας συμπληρώματα διατροφής και βιβλία ευεξίας, είτε μέσω... διαφημίσεων στις ιστοσελίδες τους που τους αποφέρουν χιλιάδες ευρώ είτε χρηματικές χορηγίες από θαυμαστές τους ή όλα αυτά μαζί.


Ούτε παρανοϊκοί είναι, ούτε παραπλανημένοι ιδεολόγοι. Το κέρδος επιζητούν και για το λόγο αυτό παίρνουν ένα πραγματικό δεδομένο και το διαστρεβλώνουν εσκεμμένα, όπως π.χ. την είδηση για το θάνατο ενός προσώπου (αν είναι και διάσημο ακόμα καλύτερα) που το συνδέουν με το γεγονός ότι λίγες ημέρες ή εβδομάδες νωρίτερα, είχε κάνει το εμβόλιο.

Μια ντουζίνα ανθρώπων διασπείρει τα fake news

Εάν πιστεύετε ότι πηγάζει από κάτι γραφικούς τύπους που έχουν μανία καταδίωξης, κάνετε λάθος. Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο κρατικό ραδιόφωνο NPR των Ηνωμένων Πολιτειών, οι περισσότερες ψευδές ειδήσεις που διαδίδουν οι αντιεμβολιαστές προέρχονται από μόλις… 12 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ναι, μόνο τόσους! Αυτή η δωδεκάδα παράγει το 65% της προπαγάνδας κατά των εμβολίων για την Covid-19 που διακινείται σε Facebook, Instagram και Twitter.

Για να διαβάσετε περισσότερα, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">