Recents in Beach

Χωρίς γραβάτα...

 


Στα διαγγέλματα για τον κορονοϊό, τον έχουμε δει με λευκό πουκάμισο και μονόχρωμη, σκουρόχρωμη πάντως, γραβάτα (κύρος, επιβολή, «εμβολιαστείτε»). Στα διαγγέλματα για τις πυρκαγιές, χωρίς γραβάτα, αλλά με...

ανοιχτόχρωμο πουκάμισο, λευκό και κάπως τσαλακωμένο την πρώτη φορά, ανοιχτό γαλάζιο, γυρισμένα μανίκια αυτή τη φορά, ανοιχτό το επάνω κουμπί (κάπως ατημέλητος λόγω δουλειάς, ανασκουμπωμένος, έτοιμος να ανταποκριθεί στην περίσταση, να τσαλακωθεί κι άλλο, να σπεύσει, βρε αδελφέ, εν ανάγκη στο μέτωπο της πυρκαγιάς ή όπου αλλού τον χρειάζονται). Τον έχουμε δει και μερικές ακόμα φορές χωρίς γραβάτα.

Εξαιρώ τις φωτογραφίες παραλίας. Τον είδαμε αγραβάτωτο π.χ. όταν εμβολιάστηκε και φόραγε στην πρώτη δόση μπλουζάκι πόλο, στη δεύτερη ανοιχτόχρωμο πουκάμισο, σκέτο. Λογικό. Πάντα, όμως, φοράει καλό, ακριβό ρολόι (συνέπεια, ορθολογισμός, εμπιστοσύνη). Κατά καιρούς σπορτίφ (γυμνάζεται, προσέχει τη διατροφή του, την υγεία του, ασφάλεια).

Θα πεις, μέσα στον χαμό εσύ προσέχεις τι φοράει ο πρωθυπουργός; Ναι, εμείς «του Πολιτιστικού» τα έχουμε κάτι τέτοια βίτσια. Είναι που έχουμε θητεύσει στην αισθητική παρατήρηση και κοιτάμε ακόμα και σε τι βαθμό είναι χτενισμένη μια φράντζα. Αλλά δεν φταίμε μόνο εμείς. Φταίνε και όλα αυτά τα αφιερώματα στα life style περιοδικά που μας εισήγαγαν σταδιακά στα πιο βαθιά μυστικά της «γλώσσας του σώματος» και του image making.


Φταίνε και όλα αυτά τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που μας έμαθαν τα μυστικά των επιτελείων της Χίλαρι, του Τραμπ, αλλά και του Ομπάμα, των «επιστημόνων» της επικοινωνιακής πρώτης «εντύπωσης».

Φταίει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση που έκαναν επικοινωνιακή διαχείριση τη διακυβέρνηση. Ενα μόνο δεν μπορούν να τιθασεύσουν οι επικοινωνιολόγοι, νυν και αεί. Και οι κυβερνώντες. Το βλέμμα.

Ναταλί Χατζηαντωνίου

Efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">