Recents in Beach

Βουλή: Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του Κελέτση μετά τη μήνυση Παππά (Βίντεο)

 Δεν πέρασε, όπως αναμενόταν, η αίτηση άρσης της ασυλίας του Σταύρου Κελέτση μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Νίκος Παππάς για αλλοίωση των πρακτικών του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική για τις τηλεοπτικές άδειες.

Απορρίφθηκε, με 184 ψήφους κατά, από την Ολομέλεια της Βουλής, η αίτηση άρσης της ασυλίας του Σταύρου Κελέτση. Η υπόθεση αφορούσε σε μήνυση του Νίκου Παππά κατά του βουλευτή της ΝΔ (ως προέδρου της προανακριτικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών) για αλλοίωση των πρακτικών της κατάθεσης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Επί συνόλου 276 ψηφισάντων, 184 βουλευτές ψήφισαν «κατά», 86 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ», και 6 δήλωσαν «παρών».

Τοποθετούμενος ο κ. Κελέτσης είχε τονίσει ότι είναι η πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση, που έρχεται στη Βουλή αίτημα άρσης ασυλίας για υπόθεση, που αφορά στη λειτουργία, τη διεύθυνση των κοινοβουλευτικών εργασιών και την ερμηνεία και εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής.


Σύμφωνα με τον κ. Κελέτση, η μήνυση του κ. Παππά εξυπηρετούσε καθαρά πολιτικούς σκοπούς, που ήταν -όπως είπε- να πληγεί το κύρος της επιτροπής, με την υπονόμευση του κύρους τού προέδρου της, και να υπάρξει αποπροσανατολισμός του Τύπου και της κοινής γνώμης, από τα όσα είχε καταθέσει σε βάρος του ο βασικός μάρτυρας Χρήστος Καλογρίτσας.

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή 

«Εφάρμοσα απόλυτα τον Κανονισμό της Βουλής σε συνδυασμό με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Είναι προφανές ότι η μήνυση που κατατέθηκε από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Παππά είχε καθαρά πολιτικούς στόχους και εξυπηρετούσε αμιγώς πολιτικούς σκοπούς. Στόχοι της ήταν να πληγεί το κύρος της Επιτροπής, που έκανε άριστα την δουλειά της και ο αποπροσανατολισμός του τύπου και της κοινής γνώμης από την ουσία των εργασιών και των καταθέσεων της Προανακριτικής Επιτροπής. Δηλώνω για μια ακόμη φορά υπερήφανος ως Πρόεδρος της Επιτροπής διότι φέραμε σε πέρας ένα πολύ δύσκολο και στενάχωρο έργο, ευσυνείδητα, με αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη και επιτυχία!». 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">