Recents in Beach

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση «Το Μουσείο Πάει Σχολείο» στην Αλεξανδρούπολη


 Φιλοξενείται από σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς, η Έκθεση “Το Μουσείο Πάει Σχολείο”, που υλοποιείται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Greece 2021, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, με υπεύθυνο φορέα οργάνωσης-υλοποίησης το Πολεμικό Μουσείο και την ενεργό στήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η έκθεση περιλαμβάνει επιλεγμένα κειμήλια της Ελληνικής Επανάστασης, οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό και λοιπό εξοπλισμό συναφή με τη δράση.





Σκοπός της έκθεσης να αποτελέσει τροφή για σκέψη για τους μαθητές και τις μαθήτριες να εμπνευστούν από την ιστορική διαδρομή των 200 ετών και να οραματιστούν για τα επόμενα 200 χρόνια μέσα από τη συνέχεια της ελληνικής ταυτότητας και την ενίσχυση της συλλογικής μνήμης.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί παραβρέθηκαν ο Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, η επιμελήτρια της έκθεσης Έφη Πασχαλίδου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου κα Ελένη Πλακωτή, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων Πρωτοβάθμιας Έβρου Πέτρος Μιχαηλίδης, η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ν. Έβρου Δόμνα Τερζοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Μπόγδης και η Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Δροσιά Μουλατζίδου.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη μέχρι και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου για τα σχολεία, ώρες 8.30-13.30 κατόπιν ραντεβού στο 25510 64102 και για το κοινό, ώρες 18.00-20.00.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">