Recents in Beach

Αλέξης Τσίπρας : «Βάλτε την επιβίωση των πολιτών πάνω από τη δική σας τεχνητή πολιτική επιβίωση»


 Σφυροκόπημα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησή τουστον πρωθυπουργό

«Βάλτε επιτέλους την πραγματική επιβίωση των πολιτών πάνω από τη δική σας τεχνητή πολιτική επιβίωση». Με τα λόγια αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ύστατη έκκληση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έστω και τώρα 20 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.


Στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε σκληρή κριτική με συγκεκριμένα στην αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Όπως υπογράμμισε, από τον Αύγουστο η χώρα μας βρίσκετε στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα του κορωνοϊού ανά εκατομμύριο πληθυσμού, με κάθε εβδομάδα να χάνονται 300 πολίτες, περίπου ένα μικρό χωριό. «Και η συμπεριφορά από πλευρά της κυβέρνησης είναι σαν να έχει τελειώσει πανδημία. Αποφάσισαν από μόνοι τους να σφυρίξουν τη λήξη» σημείωσε.
Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας διαρκώς βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Την ίδια στιγμή ούτε το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει, αφού είμαστε 20η σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό εδώ και πολύ καιρό καθηλωμένο γύρω στο 55%» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως πέρυσι, αρχές Οκτώβρη, με συνολικό αριθμό θυμάτων 400 άτομα, σε μηνιαία βάση η Βουλή συζητούσε την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας όμως, έναν χρόνο μετά έχουμε φτάσει στους 15.000 νεκρούς χωρίς το θέμα να απασχολεί με την ίδια ζέση το Κοινοβούλιο.

«Τις μέρες αυτές η χώρα μας ξεπέρασε σε αριθμό θυμάτων ακόμη και τη Σουηδία, με πληθυσμό αντίστοιχο της χώρας μας, που από την αρχή της πανδημίας αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγή για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραθέτοντας ακόμα ένα ανησυχητικό στοιχείο: το γεγονός πως «σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση έχουμε πλέον περίπου 300 συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης πως «η κυβέρνηση προσποιείται πως τα πράγματα κυλούν ομαλά» ενώ την ίδια στιγμή «ο κύριος Μητσοτάκης έπαυσε από τα καθήκοντά τους την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΔΥ». Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «τα δεδομένα και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά αρνητικό σημείο σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας» και απηύθυνε τις εξής ερωτήσεις στον πρωθυπουργό: 

→ Συναισθάνεται την κυβερνητική ευθύνη για τη κατάταξη της χώρας μας στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό και ποιες αξιολογεί ως αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης;

→ Έχει σχέδιο αντιμετώπισης της οδυνηρής κατάστασης, με ενδυνάμωση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση, ενίσχυση του εμβολιασμού και του φαρμακευτικού προγράμματος ή η χώρα θα συνεχίζει να θρηνεί θύματα και η κυβέρνηση θα ομιλεί για κανονικότητα;

avgi.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">