Recents in Beach

Πώληση όπλων από την Ισπανία στην Τουρκία......Κι εσύ τέκνον… Ισπανία;


 Όπως όλος ο ελληνικός λαός, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ εισπράξαμε την συμφωνία για την πώληση όπλων και στρατιωτικής τεχνολογίας από την Ισπανία στην Τουρκία σαν πισώπλατη μαχαιριά από ευρωπαίο φίλο και εταίρο.


Ήταν πάρα πολύ δυσάρεστη έκπληξη καθότι περιμέναμε άλλη ιεράρχηση προτεραιοτήτων από την Ισπανία, μια χώρα του Νότου της ΕΕ με την οποία έχουμε τόσα κοινά.

Επιπρόσθετα, η χρονική στιγμή ήταν ιδιαίτερα κακή καθώς η κυβέρνηση Ερντογάν συνεχίζει να απειλεί Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Αναρωτιόμαστε αν η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας εξεπλάγησαν από αυτή την κίνηση της Ισπανικής Κυβέρνησης ή είχαν κάποιες ενδείξεις ότι ερχόταν, κι αν ναι τι έκαναν για να τη σταματήσουν;

Είναι λυπηρό και επικίνδυνο να συνάπτουμε συμμαχίες με χώρες εκτός ΕΕ και να μην εξασφαλίζουμε τα νώτα μας όσον αφορά χώρες της ΕΕ.

Αυτά, ενώ η Γερμανία παραμένει σημαντικός παράγοντας ανησυχίας λόγω των δικών της αμυντικών συμφωνιών με την Τουρκία, κάτι που ελπίζουμε ότι θα αλλάξει με τη νέα κυβέρνηση όταν οριστικοποιηθεί η σύνθεση της, κι ενώ παράλληλα η Ελλάδα προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες σε όλη τη Μεσόγειο για να εξουδετερώσει την τουρκική επιθετικότητα.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε με καμία λογική την κίνηση της Ισπανίας και καλούμε την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών να κάνουν σαφές διάβημα και να πιέσουν τους Ισπανούς ομολόγους τους, ώστε να αποσπάσουν ξεκάθαρες δημόσιες διαβεβαιώσεις για τη μη χρήση Ισπανικού εξοπλισμού κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, και ότι θα εξετάσουν κατά προτίμηση την ακύρωση ή την επ΄ αόριστον αναβολή υλοποίησης των σχετικών συμφωνιών μεταξύ Ισπανίας και Τουρκίας.

Καλούμε επίσης τον αδελφό Ισπανικό λαό να κάνει σαφές στην κυβέρνηση και την πολεμική βιομηχανία της φίλης χώρας ότι δεν υπάρχουν μόνον οι εμπορικές συμφωνίες και τα οικονομικά οφέλη, αλλά και αρχές και αμοιβαία αλληλεγγύη μεταξύ φίλων και εταίρων που πρέπει να γίνονται σεβαστές στην πράξη για το μακροπρόθεσμο συμφέρον όλων.
 
Από το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">