Recents in Beach

Ό,τι του φανεί του Λωλο – Κυριάκου...


 Η πανδημία προελαύνει, αλλά ο πρωθυπουργός σφυρίζει αδιάφορα. 

Γιατροί λιποθυμούν από την κούραση και τις απανωτές υπηρεσίες, όμως η κυβέρνηση συνεχίζει να αποποιείται τις ευθύνες της υποστηρίζοντας πως τα έχει όλα καλώς καμωμένα – από... τα «σαρδελοποιημένα» μέσα μεταφοράς και σχολεία μέχρι τα νοσοκομεία που έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους. 

Μάλιστα, αντί για άμεση και ουσιαστική στήριξη στο ΕΣΥ, επιλέγει για μία ακόμη φορά τη λύση του επικοινωνιακού «ξεροκόμματου», μοιράζοντας «ψίχουλα» στους υγειονομικούς μπας και το βουλώσουν.

Αρκετοί πολίτες αρνούνται σταθερά να εμβολιαστούν, ωστόσο το συνονθύλευμα της «αριστείας» και της «επιτελικότητας» που μας κυβερνά, προτιμά να τους κουνά το δάχτυλο, να τους τιμωρεί και να τους στέλνει στην εκκλησία για… θεία φώτιση.

Τα πάντα ακριβαίνουν, αλλά ο πρωθυπουργός μάς χτυπά φιλικά την πλάτη καλώντας μας να συνεχίσουμε να «τραβάμε μαλλί, μπας και ανέβουμε». Μόνοι μας και πελαγωμένοι. Άλλωστε τι τα θέλουμε τα χρήματα και κατ’ επέκταση τις «πολυτέλειες»; Για να εξαγριώνουμε τον Σκέρτσο;

Η οικονομία δεν θα ξανακλείσει, διαλαλούν σε όλους τους τόνους οι κυβερνητικοί «παπαγάλοι», όμως η πραγματικότητα «is a bitch» και γελάει με τα καμώματα του κυβερνητικού «τσίρκου», που έχει στο παλμαρέ του ουκ ολίγες κωλοτούμπες και διαψεύσεις.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και κανένας δεν θέλει να χαθεί η πιο εμπορική περίοδος του χρόνου. Εκτός από την κυβέρνηση, που μπορεί στα λόγια να μας διαβεβαιώνει για το αντίθετο, όμως κάνει ό,τι μπορεί για να τραβάνε τα μαλλιά τους έμποροι και πολίτες.

Αν, δηλαδή, μας έχει απομείνει καμία τρίχα με όσα κάνει τόσο καιρό ο Κυριάκος και το σινάφι του.

Αφού, λοιπόν, ο κόσμος καίγεται και η κυβέρνηση «χτενίζεται», ας «χτενίσουμε» κι εμείς ό,τι ο καθένας μας έχει και ας ακολουθήσουμε τη στρατηγική του Κυριάκου. Στις δημοσκοπήσεις, άλλωστε, φαίνεται να του βγαίνει.

Ό,τι του φανεί αυτός, ό,τι μας φανεί κι εμάς. 

Μπας και επιβιώσουμε. Που χλωμό το βλέπω…

Παναγιώτης Κολέλης

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">