Recents in Beach

Στο έλεος των αυξήσεων...

 


Σε ένα σπιράλ δραματικών αυξήσεων σε βασικά προϊόντα έχει μπει η χώρα και δυστυχώς το φως στην άκρη του τούνελ δεν φαίνεται ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοιτά αδιάφορη.


Οι... κραυγές αγωνίας που ακούγονται από παραγωγούς και καταναλωτές δεν φτάνουν ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου ούτε στους «άριστους» της πλατείας Συντάγματος.
Το καθημερινό τραπέζι των ελληνικών νοικοκυριών ακριβαίνει σε τέτοιο βαθμό πουσε χιλιάδες περιπτώσεις θα υπολείπεται από τις αναγκαίες θερμίδες που πρέπει καθημερινά να λαμβάνουν τα μέλη τους.

Ορισμένες ενδεικτικές τιμές στα όσπρια δείχνουν το μέγεθος της ακρίβειας που κάνει την καθημερινότητα δύσκολη για πολλές οικογένειες. Τα χύμα φασόλια αγγίζουν τα 2,5 ευρώ το κιλό, ενώ τα ρεβύθια τα 3,20 ευρώ. Οι γίγαντες συναγωνίζονται στα ίσια το κρέας με 6,90 ευρώ στη λιανική με τη χονδρική σε έναν χρόνο να έχει πάει από 3,60 στα 4,80 ευρώ.

Επίσης φέτα, ελαιόλαδο και κρέας σε ένα χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 20%, 22% και 25% αντίστοιχα. Τεράστιες είναι οι αποκλίσεις από τη χονδρική στη λιανική σε πάρα πολλά προϊόντα με αυτή της κορινθιακής σταφίδας να κόβει την ανάσα καθώς φεύγει από τον παραγωγό με 0,80 ευρώ το κιλό και καταλήγει στον καταναλωτή στα 6 με 8 ευρώ.

Και βέβαια δεν μιλάμε για την ενέργεια όπου οι τιμές του φυσικού αερίου πρωτίστως, της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης έχουν πετάξει στα ύψη.
Απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει αύξηση 1% στον βασικό μισθό και υπόσχεται κάτι παραπάνω μέσα στο 2022. Είναι απλά γελοίο και μόνο να αναφερθεί.

Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του αδιαφορούν, όπως αδιαφορούν για την Υγεία, την Παιδεία την ποιότητα ζωής των πολλών και νομοθετούν μόνο υπέρ των λίγων φίλων τους επιχειρηματιών.

Οι αντιδράσεις όμως στις πολιτικές αυτές αρχίζουν να αυξάνουν και όχι μόνο στα πιο φτωχά στρώματα του πληθυσμού.

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">