Recents in Beach

Βοριδης: Αν δεν γιόρταζα εγω τη 17η Νοέμβρη, ποιος θα τη γιόρταζε;


Ο υπουργός Εσωτερικών τα βάζει με όσους έχουν καπηλευτεί την επέτειο του Πολυτεχνείου και εξηγεί γιατί πέρασαν την πύλη οι στρατιώτες.

Έχουν καπηλευτεί την ημέρα του Πολυτεχνείου κάποιοι λίγοι που ήταν μέσα, και έκαναν αγώνα με κίνδυνο τη ζωή τους. Αυτό είναι δημοκρατικό δηλαδή; Να τους χαίρεστε.

Κατ’ αρχάς οι μισοί ήθελαν να φύγουν, ευτυχώς που ήταν ο στρατός απ' έξω και έμειναν. Αυτοί κρατήσανε τη φάση.

Για να σταματήσουν τη Φαραντούρη μπήκανε, δεν ακουγόταν αυτό το πράγμα. Τους γείτονες τους ρώτησες, τι φταίγανε οι άνθρωποι;

Τι να έκανε ο στρατός δηλαδή; Σημάνανε οι καμπάνες μία, σημάνανε δύο, φτάνει ρε Φαραντούρη, κούρασες.

Τέλος πάντων, ας έρθουμε στο σήμερα, δεν ωφελεί να θυμόμαστε αυτά που μας χώριζαν κάποτε, καλή η κουβέντα για το πότε ήταν καλύτερα, στη δημοκρατία ή στη χούντα, αλλά αρκετά, όλοι ξέρουμε έτσι κι αλλιώς.

Εγώ θέλω να πάω να καταθέσω στεφάνι τόσα χρόνια, αλήθεια, αλλά με τρομάζει αυτό το μεγάλο κεφάλι το κομμένο που έχουν μέσα. Δεν ξέρω, δεν είναι λίγο κάπως; Ποιος έχει τόσο μεγάλο κεφάλι;

Και το υπόλοιπο σώμα που είναι; Μήπως ήταν κανά μικρό με χεράκια και ποδαράκια και το κόψανε; Μπορεί να μην του ‘φτασε η πέτρα του μαρμαρά.

Και το ‘χουν πετάξει έτσι κάτω, ένα κεφάλι σκέτο; Είναι αγάλματα τώρα αυτά; Δεν γίνεται να ανταλλάξουμε αυτό με τα μάρμαρα εκεί στην Αγγλία;

Πήγαινε πάνω Πανεπιστημίου να δεις ωραία αγάλματα, δυνατά... Την Αθηνά, τον Παλαμά, αυτά είναι, τον Δρομέα πιο πέρα με τα τζάμια. Τρομερός, ασύλληπτος.

Κι ένα άγαλμα του Φοίνικα δηλαδή δεν χώραγε κάπου; Τόσες πλατείες; Καλύτερη είναι η Κάλλας; Ποια είσαι κυρία Κάλλας;

Ήμουν Πρόεδρος στην ΕΠΕΝ, ωραία, ε και; Αν δεν δοκιμάσεις κάτι πώς θα ξέρεις ότι δεν σου αρέσει; Αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, όλοι εσείς, πώς ξέρετε ότι δεν είστε χουντικοί; Παραμύθια ξέρετε.

Λοιπόν, μεγάλη γιορτή για τη δημοκρατία μας, χρόνια πολλά Έλληνες, και του χρόνου όλοι μαζί πορεία μέχρι το άγαλμα του Τρούμαν. Άλλο αίσχος κι αυτό. Όλα τα εκτρώματα σε μας τα μάζεψαν;

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας και έχει σατιρικό σκοπό.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">