Recents in Beach

Να απαντήσει η κυβέρνηση πόσοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ από κορονοϊό.

 


Το ζήτημα των θανάτων ασθενών με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ θέτει επιτακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αξιώνοντας από την κυβέρνηση να πει πόσοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε πρόχειρα κρεβάτια.

Οι καταγγελίες που βλέπουν καθημερινά το... φως της δημοσιότητας για ασθενείς που πεθαίνουν σε απλές κλίνες, ή σε κρεβάτια που έχουν στηθεί πρόχειρα και χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά «βαφτίζονται» ΜΕΘ επειδή έχουν έναν αναπνευστήρα προκαλούν ανησυχία στην αξιωματική αντιπολίτευση. Σε συνδυασμό δε με τις πρόσφατες καταγγελίες του καθηγητή Βασιλακόπουλου για ΜΕΘ που φτιάχτηκαν όπως-όπως και οδήγησαν σε αύξηση των ποσοστών θνητότητας προκαλώντας εισαγγελική έρευνα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει στοιχεία απαντώντας στο ερώτημα που τίθεται «πόσοι είναι οι ασθενείς που απεβίωσαν εκτός ΜΕΘ»; 

Η Κουμουνδούρου με σκληρή της ανακοίνωση διερωτάται εάν η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «δεν έχει ξεφύγει η πανδημία» ήταν απλώς μία επιβεβαίωση «ότι μπορεί να χάνονται άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, αλλά ο ίδιος και η προπαγάνδα του θα πουλάνε τρέλα ότι έχει ενισχύσει το ΕΣΥ». Επίσης, ρωτά να μάθει εάν την ώρα που η χώρα μετράει περισσότερες από 16.000 απώλειες λόγω πανδημίας ισχύει η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου ότι δεν χρειαζόμαστε ένα «πολυτελές ΕΣΥ». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία που κλιμακώνει την κριτική του για τη διαχείριση της πανδημικής κρίσης από την κυβέρνηση, μάλιστα τονίζει ότι η κοινωνία βρίσκεται σε «κλοιό πανδημίας» και θεωρεί ότι «ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι» καθώς ο πρωθυπουργός που φέρει τη συνολική ευθύνη για το αδιέξοδο αυτό αρνείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις με πολιτικό κόστος που θα έβαζαν φρένο στη διασπορά του κορονοϊού. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε δε προχθές από τη Βουλή στη συζήτηση για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «την ώρα που όλοι κλεινόμασταν στα σπίτια μας με λοκντάουν και η κυβέρνηση δεν στήριζε το ΕΣΥ ο κ. Μητσοτάκης έδινε πακτωλό χρημάτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να στηρίξει το καθεστώς της». Πιστεύει επίσης ότι αξιοποιεί αυτό το καθεστώς για να δημιουργήσει μία εικονική πραγματικότητα καθώς η χώρα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια σε θανάτους στην Ευρώπη σε όσους συμπολίτες μας πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ...


Βούλα Κεχαγιά


ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">