Recents in Beach

Αριστεία στις μελέτες - Δεν ζουν στον κόσμο τους. Ζούμε στην κανονικότητα τους.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ

 Αρχές Νοεμβρίου, στη συνέντευξή του στο Mega, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει: «Δεν θεωρώ πως η πανδημία έχει ξεφύγει».

Χθες, 19/11/2021, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 91 θανάτους575 διασωληνωμένοι και 7.805 κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό έχει φτάσει στους 17.168. Μόνο μέσα στις 19 πρώτες μέρες του Νοέμβριου, έχουμε 1.191 θανάτους συμπολιτών μας. 469 παραπάνω σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020.

Στο πρόσφατο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Σας καλώ να γυρίσετε την πλάτη στον φόβο και σε κάθε τσαρλατάνο που, για τη δική του δημοσιότητα και προβολή, εμπορεύεται την άγνοια».

Χθες, ο Άκης Σκέρτσος, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, πρώην Διευθυντής του ΣΕΒ και υπουργός Επικρατείας, δήλωσε, πάλι στο Mega: «Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό, άρα, για να προστατέψουμε όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους, να πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά».

(Είναι ο ίδιος που επίσης αρχές Νοεμβρίου, είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει και λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας»).

Στις 12 Νοεμβρίου του 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη διασπορά του κορονοϊού, αφού προηγουμένως είχε κατηγορήσει τους νέους ως αποκλειστικούς υπεύθυνους για την έξαρση της πανδημίας.

Επίσης πέρυσι, ακριβώς τέτοιες μέρες, το Νοέμβριο του 2020, ο -αλήστου μνήμης- πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε δηλώσει και αυτός πως «ο ιός δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, μεταδίδεται μέσα σε κλειστούς χώρους». Ανεξάρτητα από το γεγονός πως ο ίδιος είχε δηλώσει λίγο καιρό πριν, πως «δυστυχώς οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις, κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια».

Εντάξει, καταλαβαίνετε. Πάει από μόνο του.

Με το χέρι στην καρδιά, μπορεί κάποιος να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύριο – μεθαύριο να ακούσουμε πως δεν υπάρχουν μελέτες για το αν ο κορωνοϊός μεταδίδεται όταν ο πρωθυπουργός έχει κατοικίδιο που το λένε Πίνατ;

Για να μην το κουράζουμε, φαίνεται πως με κάποιον μαγικό τρόπο η επίδραση του κορωνοϊού εξασθενεί όταν έρχεται σε επαφή με τους βασικούς πυλώνες του ακραίου συντηρητισμού: την Καταστολή και την Εκκλησία.

Θαύμα; Θαύμα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εδώ και καιρό επιλέξει πως ο κατευνασμός του εκλογικού της κοινού είναι σημαντικότερος από την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εδώ και καιρό, ο "χρυσός χορηγός" των αρνητών και του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Από την άλλη πλευρά, "χρυσός χορηγός" της κυβέρνησης, παραμένει σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός πως κάθε φορά που η κυβέρνηση βρίσκεται επικοινωνιακά με την πλάτη στον τοίχο, τη «διασώζει» κάποια δήλωση ενός –κυρίως του ίδιου- στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πάψει πια να είναι επαναλαμβανόμενη σύμπτωση.

Τόση αλληλεγγύη πια;

Εδώ, να μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως το επιχείρημα περί έλλειψης μελετών ως προς τη μεταδοτικότητα του ιού, το είχε χρησιμοποιήσει και η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής, κ. Αθηνά Λινού, για τη Θεία Κοινωνία.

Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει μελέτη για μετάδοση του κορωνοϊού δια της καταπόσεως μέσω της θείας κοινωνίας. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό, συμφωνώ απόλυτα, δεν αποδεικνύεται. Όμως επιμένω ότι μελέτη παγκόσμια, γιατί παρακολουθώ όλη την έρευνα καθημερινά, η οποία να δείχνει ότι μεταδίδεται ο ιός διά της καταπόσεως δεν υπάρχει».

Κάτι ανάλογο είχε δηλώσει και για τον ασπασμό των εικόνων την περίοδο του συνωστισμού στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Οκτώβριο, όπου για δεύτερη φορά η κυβέρνηση επανέλαβε το ίδιο "έγκλημα".

 «Η στιγμιαία επαφή με τον ιό, την στιγμή που θα ασπαστούμε την εικόνα, ο κίνδυνος είναι ελάχιστος. Ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή. Ο κίνδυνος, επομένως, βρίσκεται εάν στον χώρο που αναπνέουμε είμαστε χωρίς μάσκα και υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση του ιού στον αέρα», είχε δηλώσει η κ. Λινού.

Αυτά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">