Recents in Beach

Δύο εορταστικά διήμερα παραστάσεων στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ


 Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποχαιρετά το 2021 και υποδέχεται το 2022 με τις δύο απολαυστικές κωμωδίες του, που (κατάφερε και) ανέβασε εν μέσω των πρωτόγνωρων αντίξοων συνθηκών της τρέχουσας – πολύμηνης – περιόδου.Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ


Συγκεκριμένα, το διήμερο ΚΥΡΙΑΚΗ 26 και ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Δεκεμβρίου 2021, παρουσιάζεται η απολαυστική κωμωδία, βασισμένη στο έργο της Ζοζιάν Μπαλασκό «LE PÈRE NOËL EST UNE ORDURE» (“Ο Αϊ Βασίλης είναι σκέτη λέρα»), σε διασκευή – σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη, με τίτλο «Η Ζωή Είναι Γλυκιά«.


Παρίσι, παραμονή Χριστουγέννων. Στο γραφείο της οργάνωσης συμπαράστασης απελπισμένων “Η ζωή είναι γλυκιά”, που βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει τους καταθλιπτικούς που θέλουν να αυτοκτονήσουν τις μέρες των γιορτών, οι δύο εργαζόμενοι της οργάνωσης, ένας μπαγαπόντης τύπος που έχει πάρε-δώσε με τις αρχές και εργάζεται περιστασιακά ως “Αϊ Βασίλης”, η χαζούλα έγκυος γυναίκα του, μια ευαίσθητη ξεχωριστή ψυχή με κατάθλιψη και ένας μοναχικός μετανάστης γείτονας, όλοι αυτοί εμπλέκονται το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων στις πιο απίστευτες και τρελές καταστάσεις που μπορεί να φανταστεί κανείς. Ξεκαρδιστική κωμωδία, με το πάντα “πολιτικά μη-ορθό” γαλλικό χιούμορ. Γαλλικό θεατρικό έργο του 1979, που έγινε και ταινία το 1982, έχει ενδιαφέρον ότι δημιουργήθηκε όταν έξι Γάλλοι ηθοποιοί με επικεφαλής τη Ζοζιάν Μπαλασκό σκέφτηκαν να ανεβάσουν ένα έργο που δεν είχε γραφτεί ακόμα και που δημιουργήθηκε αυτοσχεδιαστικά κατά την διάρκεια των προβών. Κάθε ηθοποιός είχε την συγγραφική ευθύνη του ρόλου του κι όλο αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.


Συντελεστές
Διασκευή, Σκηνοθεσία, Μουσική Επιμέλεια: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά: Νίκος Πατούνας
Κοστούμια: Στέλλα Τζαμπαζίδου, Νίκος Πατούνας
Φωτισμοί/ήχοι: Γιάννης Μητούδης, Ιορδάνης Βροχίδης


Παίζουν (αλφαβητικά): Φανή Καρασμανάκη, Ειρήνη Κτούκα, Δημήτρης Μωρίδης, Νίκος Πατούνας, Κώστας Σαρδάνης και ο Άκης ΤσονίδηςΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ


Στη συνέχεια, για την έναρξη του νέου έτους, την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 και τη ΔΕΥΤΕΡΑ 3 Ιανουαρίου 2022, διήμερο κλασικής φαρσοκωμωδίας με τον «Ράφτης κυριών», το διασημότερο έργο του Φεντώ - το έγραψε στα είκοσι πέντε του χρόνια, το 1887, γνωρίζοντας την πρώτη μεγάλη του επιτυχία. Πρόκειται για ένα έργο γεμάτο απρόοπτα, έξυπνο χιούμορ και καταιγιστική δράση.

Η συζυγική απιστία γίνεται το εργαλείο για να σατιριστούν η υποκρισία, η σεμνοτυφία και τα μικροαστικά ήθη δημιουργώντας την εικόνα της απόλυτης φάρσας. Στο Παρίσι του 1890, της Μπελ Επόκ, του Τουλούζ Λωτρέκ, της Μονμάρτης και του Μουλέν Ρουζ, ο Ζωρζ Φεντώ γράφει την κωμωδία καταστάσεων και παρεξηγήσεων «Ράφτης Κυριών» (1887) που θεωρείται κατά κοινή ομολογία το καλύτερό του έργο. Σε μια συνοικία του Παρισιού, ένας γιατρός επιστρέφει ξημερώματα στην συζυγική στέγη μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απιστίας. Εκεί τον περιμένουν ο υπηρέτης του, η γυναίκα του και στη συνέχεια εισβάλλει η πεθερά του, ενώ ο καλύτερός του φίλος προσπαθεί να του ενοικιάσει ένα διαμέρισμα το οποίο αργότερα μετατρέπεται σε ερωτική φωλιά-ραφείο. Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας.


Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά: Νίκος Πατούνας
Κοστούμια: Μαρία Πετρίδου & Νίκος Πατούνας
Πρωτότυπη Μουσική: Παναγιώτης Δόβρης
Φωτισμοί-Ήχοι: Γιάννης Μητούδης


Παίζουν: Ιορδάνης Βροχίδης, Ξανθή Εμμανουηλίδου, Βάσια Ζάχρα, Φανή Καρασμανάκη, Αργυρώ Καρλιώτη, Δέσποινα Μιχαηλίδη, Δημήτρης Μωρίδης, Νίκος Πατούνας, Ξένη Τσολακίδου και ο Άκης Τσονίδης.


______________

Πληροφορίες:
τηλ. 2552028280 – Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ – Ορέστου 76, Νέα Ορεστιάδα
www.dionysos-net.gr | Facebook: Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ | Instagram: dionysos_theater

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">