Recents in Beach

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


 Σύμφωνα με το Α/Α. 12/2021 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που εκδόθηκε στις 10-12-2021, προβλέπονται πολύ υψηλά ύψη βροχής στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και θυελλώδεις νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 και 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Θράκη από τις απογευματινές και βραδινές ώρες του Σαββάτου 11-12-2021, και θα εξασθενίσουν από τα ξημερώματα της Κυριακής. 

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Δημητρίου Πέτροβιτς όλος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου έχει τεθεί σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.


Καλούνται οι πολίτες:


  • Nα ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις.

  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

  • Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

 

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου παρακαλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά μέσω του 100 με τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις, στο 199 με τις κατά τόπους  Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ή στο 2551 3 50583, 2551 3 50584 στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.


https://www.youtube.com/watch?v=zZfQCyGRLqk



https://www.youtube.com/watch?v=l1RXCTXmdl0


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">