Recents in Beach

Το «δόντι του Θεού» και τα ράντζα του λαού


 Τεράστιες είναι οι αντιδράσεις για την μεταφορά του αρνητή και αντιεμβολιαστή Μητροπολίτη Κοσμά στον Ευαγγελισμό. Δεκάδες στα ράντζα, αλλά το «δόντι» του Θεού βρίσκει θέση όπου και όποτε θέλει.

Την ώρα που εκατοντάδες διασωληνωμένοι μένουν εκτός ΜΕΘ, υπάρχουν κάποιοι που με το χέρι του… Θεού, ή καλυτερα με τις κατάλληλες γνωριμίες παρακάμπτουν διαδικασίες, λίστες και πρωτόκολλα και βρίσκουν άνετα μια θέση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

-Τι κι αν ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης ήταν σκληρός αρνητής του κορονοϊού και φανατικός αντιεμβολιαστής κηρύσσοντας τα οφέλη από το χλωροτύρι κατά του κορονοϊού και πήρε στο λαιμό του δεκάδες συμπολίτες μας…

-Τι κι αν στο «ισόγειο» του Ευαγγελισμού αντικρίζεις ράντζα με την ίδια εικόνα σε δεκάδες ακόμη νοσοκομεία και τους δεκάδες διασωληνωμένους να παραμένουν για μέρες εκτός ΜΕΘ.

-Τι κι αν ένας εμβολιασμένος 58 ετών είναι διασωληνωμένος εκτος ΜΕΘ φυσικά και περιμένει μέρες για ένα κρεβάτι.

Ο Άγιος (έτσι αποκαλούνται στη Σύνοδο) Κοσμάς είχε τη λύση στο τσεπάκι. Έπεσαν τα τηλέφωνα και κάποιοι δεν ντράπηκαν να του κάνουν το χατήρι και να βάλουν την υπογραφή τους για την μεταφορά του στη σουίτα του Ευαγγελισμού.

Αλλά ποιος θα απαντήσει σε αυτή τη γυναίκα; Στην σύζυγο του 58χρονου που βλέπει τον εμβολιασμένο άντρα της να δίνει τη μάχη της ζωής του πάνω σε ένα ράντζο.

«Όπως ένας πολιτικός που θα βρει ένα κρεβάτι, έτσι βρήκε και εκείνος. Εμείς τι είμαστε, δεν είμαστε τίποτα, δεν μπορούμε να βρούμε ένα κρεβάτι. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια και περιμένουμε από τις 24/11, που ειναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, να βρεθεί ένα κρεβάτι» είπε η ίδια βαθιά συγκινημένη.

Και δεν είναι ο μόνος που περιμένει. Αλλοι 119 συμπολίτες μας περιμένουν για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ, έχοντας να αντιμετωπίσουν εκτός από την ασθένειά τους και ένα κράτος παρωδία, βουτηγμένο στο ρουσφέτι που δεν προσφέρει ούτε τα ελάχιστα. Μια δημόσια υγεία την ώρα με αξιοπρέπεια την ώρα που την έχουν ανάγκη.

Και μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι σφυράνε αδιάφορα. Σιγή από την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και το ίδιο το νοσοκομείο. Άλλωστε ο «Άγιος Κοσμάς» τακτοποιήθηκε, το «κάναμε και για σήμερα το ρουσφέτι μας».

Την καλύτερη απάντηση βέβαια την έδωσε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου μιλώντας για ιερείς και πνευματικούς πατέρες ηθικούς αυτουργούς σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων. Βαριές κουβέντες αλλά αληθινές.

Η ανακοίνωσή του:

Η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου ανακοινώνει προς τον Λαό του νησιού μας ότι, στο πλαίσιο της ευθύνης του Ποιμενάρχου της, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου Δ΄, γιά την ευστάθεια της τοπικής Εκκλησίας, την ψυχοσωματική υγεία των Ζακυνθίων και την υπακοή στις εκπεφρασμένες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προέβη σήμερα, 3-12-2021, σε επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όσους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου αποδείχθηκαν απειθείς, παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες του Ποιμενάρχου περί της ανάγκης εμβολιασμού και μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντι-επιστημονικές συμπεριφορές.

Προς τούτο, μεταξύ των άλλων, δέσμευσε το δικαίωμα της πνευματικής πατρότητος (δηλαδή της εξομολογήσεως) σε όλους τους απειθείς κληρικούς, μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους.
Ούτως ή άλλως, οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα, πολλώ δε μάλλον να προξενούν κοινωνικά δράματα και να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων.

Τέλος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας επιφυλάσσεται για την χρήση παντός επιπλέον μέτρου για τον περιορισμό των ανυπάκουων, πάντοτε δε υπέρ της υγείας ενός εκάστου εκ των πνευματικών τέκνων, τα οποία του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία του Χριστού και της ενότητος του ποιμνίου».

Υπενθυμίζεται ότι ο «Άγιος Κοσμάς» θεωρείται στους εκκλησιαστικούς κύκλους ως ένας από τους σφοδρότερους πολέμιους των μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού στους ναούς, της χρήσης μάσκας και του εμβολιασμού και τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε προκαλέσει το Πανελλήνιο, όταν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας είχε πει: «Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε. Είναι χώρος άγιος, είναι ουρανός ο Ναός».

Και κάπου εκεί αργά η γρήγορα θα συναντηθεί η «οργή του Θεού» με την «οργή του λαού» εκτοπίζοντας μια και καλή τη βαρβαρότητα του ίδιου του κράτους προς τους πολίτες του.

Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας στο ieidiseis.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">