Recents in Beach

«Εντατικολόγος» και ο Μάκης Βορίδης;.

 


Καθώς φαίνεται, αυτή η κυβέρνηση έχει στελεχωθεί με «εντατικολόγους». Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Θάνο Πλεύρη που προσπάθησαν να εξηγήσουν γιατί δεν πειράζει να διασωληνώνονται ασθενείς εκτός ΜΕΘ, ήρθε να προστεθεί στη λίστα και υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Οι... δηλώσεις είναι από την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» της 2/12/2021. Εκεί προσπάθησε να εξηγήσει «τι είπε ο πρωθυπουργός» στη Βουλή σχετικά με την αναγκαιότητα για ΜΕΘ και αν κινδυνεύουν όσοι δσιασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (οικονομολόγος), είπε την 1η Δεκεμβρίου από το βήμα της Βουλής:

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω! Έχετε εσείς;»

Και ο υπουργός Εσωτερικών (δικηγόρος), επικαλούμενος την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Υγείας (επίσης δικηγόρο), εξήγησε ότι η φροντίδα των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ, αλλά δεν υπάρχουν κλίνες, «γίνεται σε ΜΑΦ (σ.σ. Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας)».

Παραδέχθηκε ότι «το επίπεδο νοσηλείας είναι προφανώς αυξημένο στις ΜΕΘ», αλλά σύμφωνα με την ενημέρωσή του, σε αυτούς τους ασθενείς η μόνη ιατρική πράξη είναι «η παροχή αναπνευστήρα» και όχι «κάποια άλλη ιδιαίτερη ιατρική πράξη».

Και απαντώντας στο ερώτημα για το αν «κινδυνεύουν περισσότερο ή λιγότερο οι εκτός ΜΕΘ», προς τιμήν του να το αναγνωρίσουμε, παραδέχθηκε ότι «μεταφέρει μη αρμοδίως», ότι αυτό «το παρακολουθούν και το μετράνε και δεν βλέπουν διαφοροποίηση». 

Και κατέληξε: «Αυτό είπε ο πρωθυπουργός, ότι αυτό το είδος νοσηλείας δεν έχει επίπτωση στη στατιστική ως προς το αποτέλεσμα».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο για του λόγου το αληθές (ακούστε τα τελευταία 5-6 λεπτά).



Εμείς γιατροί δεν είμαστε, πόσο μάλλον ειδικοί εντατικολόγοι, απλώς μεταφέρουμε τις αντιδράσεις των γιατρών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή:

Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β' ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Θεσσαλονίκη: «Η διασωλήνωση και ο μηχανικός αερισμός, είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία, που προσφέρεται μόνο από εξειδικευμένους επιστήμονες σε ειδικούς χώρους, σε όλο τον κόσμο. Οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες (...) Από την πρώτη ώρα είναι κρίσιμο να βρεθεί ΜΕΘ , διότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή πουθενά στον κόσμο νοσηλεία εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας».

Και τόνισε: «Δεν υπάρχει θεραπεία εκτός ΜΕΘ. Οχι μόνον είναι υποβαθμισμένη, είναι επικίνδυνη. Δεν έχει καμία τύχη ο ασθενής εκτός ΜΕΘ. Καμία απολύτως!»

Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρουργός, ΓΚΝ Νίκαιας: «Χιλιάδες θάνατοι από αυτούς που ανακοινώνονται κάθε μέρα είναι ξεκάθαρα κρατικές δολοφονίες με κυβερνητική ευθύνη! Οταν βγαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή για να δικαιολογήσει την πανωλεθρία που έχει προκαλέσει, παρουσιάζει τον εαυτό του σαν αρνητή της εντατικής θεραπείας, ως αρνητή της ιατρικής επιστήμης, είναι φανερό πως έχει υιοθετήσει μια υπερασπιστική γραμμή πανικού».

Κωνσταντίνος Στόκκος, διευθυντής ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης: «Ο διασωληνωμένος ασθενής και ειδικά όποιος νοσεί από COVID δεν μπορεί να μείνει ούτε 1 λεπτό εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, διότι οι ζωτικές του λειτουργίες υποστηρίζονται από μηχανήματα και φάρμακα και η νόσος έχει υψηλή θνητότητα».

, διευθυντής ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης: «Ο διασωληνωμένος ασθενής και ειδικά όποιος νοσεί από COVID δεν μπορεί να μείνει ούτε 1 λεπτό εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, διότι οι ζωτικές του λειτουργίες υποστηρίζονται από μηχανήματα και φάρμακα και η νόσος έχει υψηλή θνητότητα».

Α.Κ.

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">