Recents in Beach

Υγεία: Σε εργασιακή «ομηρεία» 4.000 Εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ - Λήγουν Συμβάσεις το Φεβρουάριο και το «Επιτελικό Κράτος» σφυρίζει αδιάφορα.

 Να εκδοθεί ΑΜΕΣΑ η Απόφαση για την ετήσια ανανέωση των συμβάσεων.

Οι 4.000 εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ συμπληρώνουν ήδη 5 χρόνια εργασίας στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχοντας συμβάλλει ουσιαστικά στην εύρυθμη  λειτουργία του και στην αντιμετώπιση της Πανδημίας. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα συνέβαινε εάν δεν ήταν οι συνάδελφοι στο Σύστημα Υγείας με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και την έλευση και εξέλιξη της Πανδημίας…

Παρά τις «δεσμεύσεις»  του Υπουργείου Υγείας για οριστική διευθέτηση του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Και όχι μόνο δεν έχει δρομολογηθεί μια παρέμβαση για τη μονιμοποίηση τους, αλλά και η ΔΕΣΜΕΥΣΗ των συναρμοδίων Υπουργείων Εργασίας και Υγείας για την έκδοση σχετικής Απόφασης για ετήσια ανανέωση (έως το 2023) δεν έχει υλοποιηθεί.

Έτσι το «Επιτελικό Κράτος» των Άριστων, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο «ικανό» είναι. Μια απόφαση που έπρεπε να έχει εκδοθεί εδώ και μήνες καρκινοβατεί περιέργως αδικαιολόγητα(;) με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αγωνιούν για το τι πραγματικά τους επιφυλάσσει η επόμενη μέρα.

Σε λίγες μέρες ( από 27 Ιανουαρίου..) λήγουν οι πρώτες Συμβάσεις εργαζομένων ΟΑΕΔ και η μη έκδοση της σχετικής απόφασης για παράταση των Συμβάσεων προφανώς δημιουργεί ερωτηματικά για τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το μέλλον τους.

Είναι ανάγκη να υπάρξει ΑΜΕΣΗ παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για την έκδοση της σχετικής απόφασης, διασφαλίζοντας την ετήσια παράταση των Συμβάσεων των εργαζομένων.

Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Υγείας να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στην έκδοση της σχετικής απόφασης για την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας  των συναδέλφων του ΟΑΕΔ.

Τέλος καλούμε τη Κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για την Οριστική Μονιμοποίηση των συναδέλφων, υλοποιώντας τις «δεσμεύσεις» που έχει δώσει επανειλημμένα στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, στις συναντήσεις μαζί τους. Εκτός εάν και οι «υποσχέσεις» αυτές είναι άλλη μια ακόμη «ακάλυπτη» επιταγή της Κυβέρνησης της Ν.Δ όπως τόσες άλλες. Ίδωμεν…



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">