Recents in Beach

Η μικροπολιτική απέναντι στους θεσμούς πληγώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση


 Όταν προσπαθεί κάποιος να προσκαλέσει δυσλειτουργία στο δήμο στο οποίο τον εξέλεξαν οι πολίτες, θεωρώντας ότι αυτό είναι αντιπολίτευση, βάζει την μικροπολιτική απέναντι στους θεσμούς σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να είναι από την παράταξη του δημάρχου, αυτό οφείλουν όλοι να το δεχθούν. Εάν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις  ως προς την σχετική πρόβλεψη από το δημοτικό κώδικα, μπορούν  να το διεκδικήσουν  από την κεντρική διοίκηση να αλλάξει.

Είναι μικρόψυχη στάση γιατί πέρα από την άρνηση αποδοχής  της ισχύουσας νομοθεσίας για την εκλογή προέδρου του Δ.Σ, είναι στην ουσία και μη αποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος με το οποίο κάποιοι πήγαν στην αντιπολίτευση και κάποιοι στην διοίκηση του δήμου.

Η τοπική αυτοδιοίκηση ως κατ' εξοχήν θεσμός που βρίσκεται περισσότερο κοντά στους πολίτες θα πρέπει να λειτουργεί μέσα από συνθέσεις κι όχι τυφλές συγκρούσεις . Προφανώς και πρέπει να γίνεται κριτική, να γίνονται προτάσεις , να υπάρχουν διαφωνίες σε καμιά  όμως περίπτωση επιχείρηση μπλοκαρίσματος της λειτουργίας του δήμου, κάτι που είναι σε βάρος της τοπικής κοινωνίας 

 Σε τι θα ωφελήσει η τεχνητή έλλειψη  απαρτίας στο δήμο Διδυμοτείχου; Θα πάει την επόμενη Κυριακή κι αν δεν υπάρχει και πάλι  απαρτία θα  γίνει πρόεδρος ο πλειοψηφών σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου.

Οι αντιπολιτεύσεις στους δήμους  Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου  πρέπει να αλλάξουν ρότα αν θέλουν να είναι πραγματικά χρήσιμοι στους πολίτες  τους .

Η μικροπολιτική απέναντι στους θεσμούς  πληγώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">