Recents in Beach

Η πανδημία σαρώνει και σκοτώνει αλλά αυτοί "προβλέπουν" (ξανά) το "τέλος" της.

 


Το "τέλος" την πανδημίας έχει έλθει κάμποσες φορές. Για την ακρίβεια το έχουν κηρύξει από τη μια ο πρωθυπουργός και υπουργοί του και από την άλλη ορισμένοι επιστήμονες, αυτοί που αποκαλούνται "ειδικοί". Και... έχουν διαψευστεί οικτρά.


Η πανδημία τούς έχει βγάλει πολλές φορές τη γλώσσα, σαρώνοντας με κρούσματα όλη τη χώρα, γεμίζοντας τις Εντατικές και τις υποτυπώδεις Εντατικές και σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε, με περισσή βεβαιότητα, σε τηλεοπτικό μήνυμά του ότι "διανύουμε το τελευταίο μίλι προς ελευθερία.

Και για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία για το πόσο βέβαιος ήταν, την επομένη 10 Φεβρουαρίου έλεγε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ: "Δεν βλέπουμε απλώς φως στο τούνελ, βλέπουμε το τέλος του τούνελ". Τότε που τα έλεγε αυτά ο κορονοϊός είχε σκοτώσει περίπου 6.000 Έλληνες, σήμερα οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 21.000. Το τούνελ παραμένει θεοσκότεινο, το φως χάθηκε και το τελευταίο μίλι έχει μετατραπεί σε αμέτρητα μίλια με καθημερινές παγίδες θανάτου.

Μάλιστα, όταν κάπου κάπου τολμήσει κάποιος να τα υπενθυμίσει αυτά, υπουργοί θυμώνουν και επιτιμούν τους «βέβηλους» γιατί "ειρωνεύονται τον πρωθυπουργό".

Όλα αυτά είναι πλέον γνωστά. Γιατί τα υπενθυμίζουμε; Διότι και τώρα, την ώρα που η πανδημία βρίσκεται σε διαρκή έξαρση και στέλνει καθημερινά εκατοντάδες στα νοσοκομεία και δεκάδες στους τάφους, παίζεται ξανά το ίδιο, ανίερο, έργο.

Υπουργοί και ειδικοί δεν… κρατιούνται και κηρύσσουν το "τέλος" της πανδημίας, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι λένε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε νέα ρεκόρ κρουσμάτων κι άλλοι ομότεχνοί τους προειδοποιούν με ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων, που μοιραία θα επιφέρει και μεγάλο αριθμό θανάτων.

Πρώτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έκανε την πρόβλεψη ότι "γρήγορα θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω". Η διατύπωση αυτή έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα και οι διαψεύσεις ήταν τραγικές.

Περισσότερο φουριόζος ο επίκουρος καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών Γκίκας Μαγιορκίνης πρόβλεψε ότι η πανδημία μπορεί να αρχίσει να φθίνει ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο.

Από κοντά και φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία "προβλέπουν" ότι η πανδημία θα τελειώσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πάλι καλά που δεν επικαλούνται κάποια… δημοσκόπηση, σαν κι αυτές που έκαναν για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγές και έφερναν πρώτο τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ήρθε τρίτος και έμεινε εκτός δεύτερου γύρου!

Τι νόημα έχουν όλα αυτά, όταν είναι νωπές ακόμα οι κατά καιρούς παρόμοιες προβλέψεις, οι οποίες διαψεύστηκαν κατά τραγικό, για χιλιάδες ανθρώπους, τρόπο; Και ποιο μήνυμα στέλνουν; Μήνυμα αισιοδοξίας; Ή μήπως μήνυμα χαλάρωσης;

Πόσοι θα σκεφθούν "αφού τελειώνει όπου να ‘ναι η πανδημία, ας το ρίξουμε λίγο έξω"; Κι αν-ο μη γένοιτο- οι προβλέψεις διαψευσθούν, ποιος θα έχει την ευθύνη για το πιθανό χάος στα νοσοκομεία, τα οποία ήδη στενάζουν από ελλείψεις προσωπικού, που εντείνονται από κρούσματα νόσησης υγειονομικών;

Ποιος θα πάρει την ευθύνη αν το «καλό σενάριο» δώσει τη θέση του στο "κακό"; Πιθανότατα κανείς, αφού και τότε θα βλέπουμε υπουργούς να λένε «εμείς καλά τα κάναμε, αλλά πώς να προβλέπαμε τη μετάλλαξη Άλφα και Πι;». Ως γνωστόν, από «Α» αρχίζει η λέξη «Ανευθυνότητα» και από «Π» η λέξη «Προπαγάνδα».

Και στα δύο- ανευθυνότητα και προπαγάνδα- η παρούσα κυβέρνηση διακρίνεται ιδιαιτέρως. Και δια της συνεχούς προπαγάνδας επιχειρούν να πουλήσουν αισιόδοξες προβλέψεις, που διαψεύδονται διαρκώς. Ίσως έχουν πιστέψει ότι συμβαίνει αυτό που έχει πει ο Μίλαν Κούντερα: "Η αισιοδοξία είναι το όπιο του λαού".


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">