Recents in Beach

"Επιτελική λύση" για τα σχολεία - Σε απόγνωση γονείς και εκπαιδευτικοί


 Μια ανακοίνωση χρησμός και μια έκπληξη, αποτελούν τη συνέχεια του νέου επιτυχημένου αφηγήματος της κυβέρνησης που λέγεται άνοιγμα σχολείωνμε 40.000 κρούσματα και χωρίς επάρκεια self test.


Όποιος καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι και στο υπουργείο Παιδείας πρέπει να φυσάν και τα... παγάκια  μετά το φιάσκο με την Τηλεκπαίδευση.

Ανοίγοντας την πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/ βλέπουμε μια νέα προσθήκη. Κάτω από το ΑMKA του μαθητή γράφει «Έχω ενημερωθεί για την επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων και τα σχετικά δικαιώματά  μου.

Πατάς και υπάρχει μια και μόνη απάντηση: ΝΑΙ. Η νέα προσθήκη σε παραπέμπει σε αρχειο pdf όπου μπορείς να ενημερωθείς για το τι είναι, αυτό το καινούργιο φρούτο.
Εκεί καταλαβαίνεις ότι είναι κάτι που έλειπε, σε όλη την προηγούμενη διαδικασία των δηλώσεων self test, αλλά και κάτι ακόμα.

Όποιος γονέας ή κηδεμόνας δεν έχει υπολογιστή, πρόσβαση σε πρόγραμμα που ανοίγει τη σελίδα, έξυπνο κινητό, απλά δεν μπορεί να ενημερωθεί.

Και αναρωτιόμαστε, μια δήλωση συναίνεσης για τα προσωπικά δεδομένα χωρίς επιλογή για ΟΧΙ, είναι εντάξει;

«Σαφώς και όχι, εννοείται ότι έπρεπε να υπάρχει η επιλογή ΟΧΙ και ας μην σε άφηνε να προχωρήσεις, βγάζοντάς σου πριν, ότι πρέπει να διαβάσεις τους όρους», μας λέει η δικηγόρος Σωτηρία Κουμπούλη, που συμπληρώνει: «επιπλέον σίγουρα δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των ομάδων γονέων: Αναλφάβητων, μην έχοντων πρόσβαση στην τεχνολογία και άλλων κοινωνικών ομάδων».

Είναι μια καθυστερημένη συμμόρφωση, αυτό συμπεραίνουμε;
«Ακριβώς μια μερική και καθυστερημένη συμμόρφωση ως προς τα προσωπικά δεδομένα».

Επιτελικό αλαλούμ

Όλα αυτά -όμως- τα βλέπουμε, εφόσον βρήκαμε self test, καθώς όπως γράφαμε και χθες, τελείωσαν.

Έτσι το υπουργείο σκέφτηκε την εξής καταπληκτική λύση:

Αύριο πρωί-πρωί όσοι γονείς δεν βρήκαν τεστ θα πάνε με τα παιδιά τους στη σχολική μονάδα. Θα προμηθευτούν τεστ από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό, θα τα κάνουν -δεν ξέρουν που-, θα περιμένουν μισή ώρα -δεν ξέρουν που-, θα τα δηλώσουν -δεν ξέρουν πως- και θα μπουν για μάθημα. Αν είναι αρνητικά. Αν δεν είναι, δεν ξέρουν ποιος θα διαχειριστεί το θετικό κρούσμα και που. Και πως οι υπόλοιποι που θα έχουν πιθανόν βρεθεί στον ίδιο χώρο, (δεν;) θα θεωρούνται αυτό που λέμε επαφή με κρούσμα.

Αυτή είναι η απόλυτα ασαφής οδηγία που εξέδωσαν από κοινού τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα σχολεία ανοίγουν μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητα εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να τζογάρει με την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Αλέξανδρος Δελμούζος" εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι, το ΔΣ του συλλόγου σας εύχεται καλή χρονιά.

Δυστυχώς τα σχολεία ανοίγουν μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητα εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να τζογάρει με την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το ΔΣ του συλλόγου με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει τα μέλη του:

Να μην προβούν, για κανέναν λόγο, σε καμία ιατρική πράξη στους μαθητές τους (διενέργεια self test).

Χωρίς self test κανείς δεν μπαίνει σε τάξη, η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, εξαιτίας της έλλειψης self test!

Τα κενά, που αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν εξαιτίας της μετάλλαξης "Ο", καλύπτονται αποκλειστικά με προσλήψεις αναπληρωτών.

Αν νοσεί ο ΠΕ 70 ή ο ΠΕ 60 η σχολική μονάδα ενημερώνει τους γονείς να μην φέρουν τους μαθητές στο σχολείο.

Αν νοσεί ειδικότητα, σχολική μονάδα αναπροσαρμόζει το πρόγραμμα και οι γονείς ενημερώνονται να προσέλθουν να παραλάβουν τους μαθητές και τις μαθήτριες νωρίτερα.

Όσοι συνάδελφοι νοσούν κάνουν αποκλειστικά χρήση της νόμιμης άδειας τους.

Αν δεν υπάρχει γραπτή εντολή για κανέναν λόγο δεν κάνουμε τηλεκπαίδευση. Αν υπάρξει γραπτή εντολή κάνουμε τηλεκπαίδευση από την σχολική μονάδα μας.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί της τάξης, στηρίξαμε τους μαθητές μας σε ολόκληρη την περίοδο της πανδημίας, με τα δικά μας μέσα χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από την κυβέρνηση. Η ανταμοιβή μας ήταν το ξεπούλημα των προσωπικών μας δεδομένων στην ιδιωτική εταιρία.

Η απαξίωση της κυβέρνησης στην εκπαιδευτική κοινότητα, μέσω των πληρωμένων ΜΜΕ έχει φθάσει στα όρια της εμμονής!

Το άνοιγμα των σχολείων μέσα στην έξαρση της πανδημίας συνοδεύτηκε από ένα επικοινωνιακό κρεσέντο κατασκευασμένων επιχειρημάτων, που μοναδικό στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν το αφήγημα της κυβέρνησης περί κανονικότητας!

Οι εκπαιδευτικοί για την ηγεσία του υπουργείου παιδείας αποτελούν απλά ένα εργαλείο εξυπηρέτησης των επικοινωνιακών της σχεδιασμών!

Παράλληλα, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, λήγει η προθεσμία κατάθεσης της β φάσης της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων που αναφέρεται στον σχεδιασμό!

Αν δεν υπάρξει νέα αλλαγή ημερομηνίας, οι συντονιστές που έχουν οριστεί από τους συλλόγους διδασκόντων καταθέτουν τα ενιαία κείμενα που έχει στείλει ο σύλλογος στις σχολικές μονάδες από τις 21/12/2020 και τα οποία θα αποσταλούν εκ νέου και θα βρίσκονται στις σχολικές μονάδες την Δευτέρα!

Οι ορισμένοι από τους Συλλόγους Διδασκόντων συντονιστές-συντονίστριες, μπαίνοντας με τους προσωπικούς τους κωδικούς, στην πλατφόρμα του συλλογικού προγραμματισμού, αναρτούν τα αντίστοιχα κείμενα και δράσεις που έστειλε η Δ.Ο.Ε. στις αντίστοιχες πέντε ενότητες της πλατφόρμας. Καταθέτουμε τα κείμενα της Ομοσπονδίας χωρίς καμιά διαφοροποίηση, εξειδίκευση, συμπλήρωση.

Απέναντι στις αποτυχημένες προσπάθειες εκφοβισμού, τα απειλητικά έγραφα και τις έκνομες οδηγίες από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., απαντάμε με τη συλλογική και αποφασιστική μας στάση δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι ο κλάδος δεν θα υποχωρήσει μπροστά στη βία και την ποινικοποίηση των αγώνων, δεν θα αποδεχτεί την κατάργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">