Recents in Beach

Αναφορά Δημοσχάκη για τον αποκλεισμό τον βιοκαλλιεργητών του Έβρου

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αλεξ/πολη, 15/1/2022

 

ΘΕΜΑ : ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Ν.ΈΒΡΟΥ!! 

 

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΝΈΑ ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ!!

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 

 

Σε συνέχεια προφορικής ενημέρωσης του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σπ. Λιβανού στην προ ημερών συνάντηση εργασίας τους (βλ. αναλυτικά εδώ : https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4305066916259553&id=500029690096647), ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης, του διαβίβασε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την επιστολή μιας δραστήριας αγρότισσας του Β/Έβρου στον τομέα των Βιοκαλλιεργειών!!

 

Όπως επισημαίνεται, οι ενταγμένοι αγρότες στο τελευταίο Πρόγραμμα Βιοκαλλιεργειών (2017), οι οποίοι κατά προσέγγιση στον Έβρο αριθμούν τους 1.200, δεν δύνανται να υποβάλλουν αίτηση στην νέα πρόσκληση του προγράμματος, καθώς το παρόν που μετέχουν ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2022!! 

 

Τονίζει ότι, ο αποκλεισμός τους από το νέο πρόγραμμα Βιοκαλλιεργειών, επιφέρει οικονομικές, κοινωνικές & εθνικές επιπτώσεις για τον ακριτικό Νομό, ο πρωτογενής τομέας του οποίου συνιστά την....''βαριά βιομηχανία'' της περιοχής!! 

 

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά : 

 

ΠΡΟΣ : Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- Τροφίμων

 

ΘΕΜΑ : ΑΡΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ! 

 

Ο Βουλευτής Έβρου, Αν, Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής κοινοβουλευτική αναφορά, διαβιβάζοντας στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για ενημέρωση και λοιπές τυχόν ενέργειες, την επιστολή μιας δραστήριας αγρότισσας του Β/Έβρου στον τομέα τον Βιοκαλλιεργειών!!

 

Όπως αναφέρει η επιστολογράφος, η ίδια όπως και περίπου 1.200 αγρότες του τομέα των Βιοκαλλιεργειών συνολικά στον Ν.Έβρου είναι ενταγμένοι στο Πενταετές Πρόγραμμα για τη Βιολογική Γεωργία (2017), το οποίο ολοκληρώνεται τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους.

 

Ωστόσο, οι ήδη ενταγμένοι στο εν λόγω πρόγραμμα, δεν δύνανται να υποβάλλουν νέα αίτηση στο προσεχές πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, κάτι που επιφέρει δυσμενείς οικονομικές συνέπειες για τον αγροτικό κόσμο του Νομού!!

 

Λαμβάνοντας υπόψη, ότι ο πρωτογενής τομέας συνιστά τον κύριο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης στο Νομό & είναι σημαντικό για κοινωνικούς, οικονομικούς αλλά και εθνικούς λόγους, να στηριχθούν οι εν λόγω αγρότες, προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα Βιοκαλλιεργειών.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η Επιστολή : 

 

Καλησπέρα κ. Δημοσχάκη,

Είμαι αγρότισσα από το Β. Έβρο και συμμετέχω στο τελευταίο πενταετές πρόγραμμα  βιοκαλλιέργειας που λήγει το Μάιο του ’22.  Μας λένε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αίτηση στο καινούριο πρόγραμμα βιοκαλλιέργειας,  γιατί δεν έληξε ακόμα το τωρινό μας πρόγραμμα.

Είμαστε πολλοί οι παλιοί βιοκαλλιεργητές που έχουμε  το ίδιο πρόβλημα. Είμαι 60 χρονών και δουλεύουμε χρόνια με τις βιοκαλλιέργειες. Αυτό το εισόδημα είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους ακρίτες. Πώς θα ζήσω χωρίς αυτό  μέχρι να πάρω σύνταξη; Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για εμάς;

Για λόγους εθνικούς και καθαρά για την επιβίωση μας και ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ για να είμαστε δικαιούχοι στο καινούριο πρόγραμμα βιοκαλλιέργειας ή να μας πείτε τι πρόβλεψη υπάρχει για εμάς που θα λήξει το πρόγραμμά μας το Μάιο.

Περιμένω με αγωνία μια απάντηση!

Ευχαριστώ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">