Recents in Beach

Έρχεται «lockdown» για τους ανεμβολίαστους τις πρώτες μέρες του 2022


 Οι ανεμβολίαστοι ξανά στο επίκεντρο των... μέτρων. Προ των πυλών «lockdown» από παντού.

Η ταχύτητα με την οποία καλπάζει η πανδημία λόγω της Ομικρον φέρνει νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τα οποία ουσιαστικά παραπέμπουν σε lockdown.

Με δεδομένο ότι μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, η κυβέρνηση επιμένει με κατηγορηματικότητα στην άρνησή της για καθολικό lockdown, στο στόχαστρο μπαίνουν «μοιραία» όσοι εξακολουθούν να αρνούνται τον εμβολιασμό τους, οι οποίοι αποδεικνύονται και πιο ευάλωτοι απέναντι και σε αυτό το κύμα του κορωνοϊού.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα συζητηθεί η πρόταση που παλαιότερα είχε πέσει στο τραπέζι και αποσύρθηκε : Να μην μπορούν οι ανεμβολίαστοι να παρευρίσκονται ούτε στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων, μπαρ, καφέ κα, ούτε με rapid test, 48 ωρών όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Κατά τις ίδιες πηγές, η πρόταση που είχε πέσει στο τραπέζι, για απαγόρευση της φυσικής παρουσίας και από τα σούπερ μάρκετ και φαρμακεία δεν φαίνεται να έχει ισχυρούς υποστηρικτές. Η μη παραμονή τους στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ωστόσο, αυτή τη φορά φαίνεται να έχει σοβαρές πιθανότητες υλοποίησης. Και αυτό, γιατί η μεγαλύτερη αγωνία της κυβέρνησης και των ειδικών είναι να αντέξει την υγειονομική πίεση το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό, οι ανεμβολίαστοι έχουν πολλαπλάσιες πιθανότητες όχι μόνο να νοσηλευτούν αλλά και να χρειαστούν διασωλήνωση.

Μαζί, λοιπόν, με την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, η οποία, επίσης είναι καθ οδόν, η κυβέρνηση επιχειρεί να σφίξει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κλοιό, προκειμένου να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των ανεμβολίαστων, που παραμένει επικίνδυνα υψηλός.

Έλλη Τριανταφύλλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">