Recents in Beach

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ "Η ΕΝΩΣΗ": ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ASEPTA» ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ


 Περισσότεροι από 12 εργαζόμενοι με παρουσία πλέον των είκοσι ετών στη γνωστή εταιρεία ASEPTA-ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ ΑΒΕΕ (γάζες, επιθέματα, κ.λ.π) ήρθαν την περασμένη εβδομάδα αντιμέτωποι με το «λουκέτο», αφού προσερχόμενοι στην εταιρεία να εργασθούν βρήκαν την πόρτα της εν λόγω εταιρείας κλειστή. Σε επικοινωνία που είχαν με τους δύο κύριους μετόχους της εταιρείας προκειμένου να λάβουν εξηγήσεις, έλαβαν την απάντηση πως κανείς τους δεν έχει την αρμοδιότητα να προβεί στο άνοιγμα της εταιρείας γιατί ο ένας δεν διαθέτει κωδικούς για τον συναγερμό και ο άλλος που είχε την ευθύνη της διορισθείσας από το δικαστήριο προσωρινής διοίκησης, δε νομιμοποιείται πλέον να πραγματοποιεί διοικητικές πράξεις μετά το πέρας της θητείας της προσωρινής διοικήσεως. Αξίζει να σημειωθεί πως η απερχόμενη διοίκηση δεν φρόντισε πριν το πέρας της θητείας της να ορίσει κάποιον υπεύθυνο στο να ανοίγει και να κλείνει την εταιρεία. 

Εδώ και ένα χρόνο περίπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες μιας άνευ προηγουμένου διοικητικής κρίσης μεταξύ των κύριων μετόχων, λόγω ασυμφωνίας μεταξύ τους να συγκροτήσουν νέο διοικητικό συμβούλιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέρος των μετόχων να ζητήσει και να πετύχει τον ορισμό από το Πρωτοδικείο Αθηνών προσωρινής διοίκησης διάρκειας έξι μηνών. Η θητεία της προσωρινής αυτής διοικήσεως ολοκληρώθηκε στις 10/02/2022. Έως σήμερα δεν έχει καταστεί εφικτό οι μέτοχοι να προχωρήσουν σε συμφωνία προκειμένου να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι είναι κλειδωμένοι κυριολεκτικά εκτός επιχείρησης, παρά το γεγονός ότι καθημερινά προσέρχονται για εργασία.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» ξεκαθαρίζει προς τους μετόχους ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι και ότι πολύ σύντομα οι ίδιοι οι μέτοχοι σε ατομικό επίπεδο θα βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους. Τους καλούμε να επανέλθουν στο δρόμο της σοβαρότητας και της νομιμότητας, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που τους αναλογούν απέναντι στην εταιρεία και τους εργαζομένους τους. 

Καλούμε τα Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών να παρέμβουν άμεσα προς επίλυση της κατάστασης. Καλούμε και την Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Ιωνίας να πραγματοποιήσει έλεγχο και να επιβάλλει κυρώσεις στην εταιρεία, ενώ ούτε οι μέτοχοι δεν πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστοι σε ότι αφορά τις ατομικές τους ευθύνες. Οφείλει η πολιτεία, αξιοποιώντας όλα τα νομικά εργαλεία, να προβεί σε καταλογισμό κυρώσεων σε ατομικό επίπεδο και οι πραγματικοί υπαίτιοι να απειληθούν με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">