Recents in Beach

ΣΥΡΙΖΑ: Η αποκατάσταση στο Μάτι δεν γίνεται με μπαράκια αντί για νοσοκομεία - Η σπέκουλα έχει και τα όριά της

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει το μνημόνιο συνεργασίας για το σχέδιο ανάπλασης στο Μάτι και θέτει τέσσερα κρίσιμα ερωτήματα καταλογίζοντας υποκρισία στη κυβέρνηση.

Απάντηση σε δημοσιεύματα και αναφορές για τη καταψήφιση του μνημονίου συνεργασίας για το σχέδιο ανάπλασης στο Μάτι δίνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με αφορμή τη κριτική που ασκήθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει υποκρισία στη πλευρά της ΝΔ και θέτει τέσσερα ερωτήματα.

"Η σπέκουλα έχει και τα όριά της. Η Ν.Δ. πιστή στην τακτική της τυμβωρυχίας, επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο, αναφορικά με την κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας  με την Κυπριακή Δημοκρατία, για την υλοποίηση έργων υποδομής, την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των πυρόπληκτων περιοχών  της Ανατολικής Αττικής", τονίζουν πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Όπως σημειώνουν, "αντί να διαστρέφει την πραγματικότητα προκειμένου να συγκαλύψει ένα ακόμη σκάνδαλο, ας απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα: ​

- Γιατί ακυρώθηκε ο σχεδιασμός για το νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική παρά τις δεσμεύσεις της Ελληνικής πολιτείας, τις δεσμεύσεις και τις δηλώσεις του σημερινού και του προηγούμενου Πρωθυπουργού, τις δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Βουλής;

-Για ποιο λόγο επιλέχθηκε η κοινωνική κατοικία και όχι μια άλλη κοινωνική χρήση, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι δικαιούχοι και αν θα αφορά σε μη αποκατεστημένους πυρόπληκτους;

-Για ποιο λόγο χρηματοδοτείται μια δασική έκταση για την οποία έγιναν δύο προκλητικές φωτογραφικές και σκανδαλώδεις τροπολογίες που δίνουν τη δυνατότητα παραβίασης της δασικής νομοθεσίας για τη λειτουργία νυχτερινού κέντρου διασκέδασης; Είναι δυνατόν η χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να κατευθύνεται για τέτοιες χρήσεις προς όφελος κάποιου επιχειρηματία;

-Για ποιο λόγο προωθείται σήμερα η κύρωση για κοινωνικές κατοικίες ενώ δεν υπάρχει πολεοδομικό σχέδιο που τις προβλέπει; Φαίνεται ότι αυτοί είναι τελικώς οι λόγοι που αποκλείστηκαν από την συζήτηση στην Βουλή οι Δήμοι, οι φορείς και οι πυρόπληκτοι κάτοικοι".

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ακόμη πως "δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δυόμιση χρόνια δεν συνάντησε κανείς από την κυβέρνηση τους κατοίκους στο Μάτι.

Η κύρωση που ψηφίστηκε σήμερα προσβάλλει  και την Ελληνική Δημοκρατία και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Μετά από δυόμιση χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη και τρεισήμισι χρόνια καπηλείας, δεν μπορεί η αποκατάσταση στο Μάτι να είναι τα μπαράκια αντί για νοσοκομεία".

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, χαρακτήρισε άψογη τη διαχείριση του ειδικού λογαριασμού που τηρείται στην ΤτΕ για την ανακούφιση των πυρόπληκτων από τις φονικές πυρκαγιές του 2018.

Όπως σημείωσε, στον ειδικό λογαριασμό, στον οποίο συμμετέχει και η Βουλή, έγιναν διαχειριστικοί έλεγχοι από ορκωτούς λογιστές για τις χρήσεις ‘18, ‘19 και ‘20, από τους οποίους βρέθηκε ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες, ενώ αναμένεται να ελεγχθεί και η χρήση του 2021.

Ως προς το μνημόνιο καθεαυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου καθώς, όπως σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, η αρχική συνεννόηση Αθηνών-Λευκωσίας το 2018, προέβλεπε την ανέγερση νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και όχι κοινωνική κατοικία, ενώ, στο εισαχθέν νομοσχέδιο δίδεται η δυνατότητα λειτουργίας νυχτερινού κέντρου σε δασική περιοχή.

Χρήστος Δεμέτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">