Recents in Beach

Πανηγυρικό βίντεο - ντροπή για τις ΜΕΘ από το υπουργείο Υγείας - «Ασέβεια προς τους νεκρούς»

 


Την ίδια ώρα που ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα αγγίζει ή ξεπερνάει τους 100 καθημερινά (σήμερα 08/02, 108 νεκροί) και σύμφωνα με καταγγελίες δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, το υπουργείο Υγείας δημοσιεύει βίντεο, που μόνο ως προπαγανδιστικό μπορεί να χαρακτηριστεί και με τίτλο «Η πραγματικότητα σε αριθμούς - Τα ψέματα τελείωσαν».

Με αφορμή το συγκεκριμένο βίντεο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος έκανε λόγο για «ασέβεια προς τους νεκρούς» και «διαστρέβλωση της τραγικής πραγματικότητας» που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικάο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «την ώρα που καθημερινά χάνουν τη ζωή τους 100 περίπου άνθρωποι από κορωνοϊό, το υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να είναι πιο ταπεινό για την κατάσταση των ΜΕΘ και να μην βγάζει διαφημιστικά σποτ που ωραιοποιούν την κατάσταση, όταν μάλιστα χάνονται αρκετοί διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, ασθενείς που βρήκαν ΜΕΘ μετά από πολλές ημέρες νοσηλείας σε κοινό θάλαμο, διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους που “βαπτίσθηκαν” ΜΕΘ και αρκετοί λόγω της υποστελέχωσης των ΜΕΘ. Στο σποτ του υπουργείου δεν διαπιστώνει κανείς ούτε ίχνος αυτοκριτικής, διόρθωσης της κατάστασης. Οι ΜΕΘ δεν είναι πολυτέλεια. Σώζουν ζωές. Το προσωπικό “γονάτισε”. Δουλεύουμε με 10.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι το χειμώνα συν τη κούραση. Συνταξιοδοτήσεις, αναστολές εργασίας, νοσήσεις προσωπικού. Και μιλάνε για ενίσχυση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">